tisdag 5 april 2011

Jag måste flytta

Jag har fått ett brev av Olav Jern, han är landskapsdirektör på Österbottens förbund.

Olav vill att jag skall flytta hem igen.


Och det känns ju bra, att min hemstad behöver mig.

8 kommentarer:

 1. Hehe, exakt samma fick vi i november (http://familjenhaglund.wordpress.com/2010/11/18/dagens-post-2/)

  SvaraRadera
 2. Min man fick ett sådant brev, men jag har inte fått. Jag vet inte riktigt hur jag ska tolka det, är det så att de inte vill ha mig tillbaka eller räknar de med att mannen drar med mig ifall han flyttar norrut? Men visst hade de fått det att se idylliskt ut.

  SvaraRadera
 3. Allt i världen! Blir du sugen?

  SvaraRadera
 4. Haha, jag igen fick ett brev av självaste Marcus Rantala. Han ville att jag skulle rösta på honom i valet... Alltid skoj med brev.

  SvaraRadera
 5. Nej visst vill vi ha er båda två tillbaka, SivÖ, inte bara din man. Vi har försökt undvika att skicka två brev till samma hushåll, därav har bara en av er fått det.
  Två gånger har vi nu närmat oss utflyttade österbottningar - och Mia fick sitt brev i den första rundan.
  Det är ju inte bara idyllen vi vill påminna om. Det är ju också så att antalet arbetsplatser inom de närmaste åren skjuter förbi mängden tillgänglig arbetskraft. Och vi säger det gärna rakt ut: vi vill ju se utflyttade österbottningar återvända! Om inte för idyllens skull, så kanske p.g.a. ett jobb i ett internationellt företag eller så närheten till släkt och vänner.

  Mikaela
  Kommunikationskoordinator
  Österbottens förbund

  SvaraRadera
 6. Nejnej, jag har helt andra planer för dig, det blir kommunalval nästa år. Sibbo behöver dig!

  SvaraRadera
 7. Hej, säkert går brev fel eller når inte just dem vi avser, men får ärliga strävan är att visa på möjligheterna till ett gott liv i Österbotten. Och vi vill naturligtvis att de förändringar som sker och har skett i Österbotten skall komma till människors vetskap.Men det är förstås upp till var och en hur man ser på Österbotten idag och möjligheterna att bo och leva här.
  Med vänliga hälsningar
  Olav Jern
  landskapsdirektör
  Österbottens förbund

  SvaraRadera
 8. Alltså, jag måste nu ännu understryka det faktum att jag blev glad över att jag fick Österbotten-brevet. Det kändes lite som om barndomens bygd saknar mig, och det känns ju alltid fint.

  SvaraRadera