fredag 15 april 2011

Att sälja sig själv

Jag har tänkt på det många gånger, också nu under pågående valkampanjer, att det måste krävas en viss typ av människa för att det skall vara möjligt att kunna sälja sig själv. Eller sälja och sälja, men marknadsföra.

En del valslogans är så otroligt positiva i sina omdömen, att jag drabbas av ett akut "det här skulle jag aldrig täckas påstå om mig själv". Men, det igen kan ju bero på att jag inte har så höga tankar om mina positiva sidor?

3 kommentarer:

 1. Alla ska väl nuförtiden sälja sig själv då de söker jobb. Och helst också passa perfekt in i ngn psykologisk personlighetsprofil. Och ha rätt hobbyn och rätt attityd och hjälp.

  Nä, det är hemskt att försöka klämma in hela sig själv i en slogan.

  SvaraRadera
 2. Jag provoceras helt otroligt av en återkommande valannons i Hbl där kandidaten basunerar ut sin förträfflighet med ett sådant mått av självgodhet att jag börjar fantisera om grekiska gudar som ska slå till mot denna olidliga hybris ...

  SvaraRadera
 3. Jag tycker att det är lite äckligt då kandidaterna tvingas vara alla till lags. Det känns som att de går omkring och slickar röv så mycket de bara hinner för att få sina dyrbara röster. Men, vad annat ska de göra? Det blir helt enkelt för mycket ibland när de ska vara så grymt intresserade av alla som kommer inom en två meters radie på valfri torg.

  SvaraRadera