tisdag 13 september 2011

Visa rovorna!

Fina Melli hjälper mig att få ordning och reda på det här med att blogga. Melli frågar i en kommentar hur det gick med mitt odlande den här sommaren, och det är en fråga jag mer än gärna svarar på!

Vi hade alltså nästan två grönsaksland, ett i Nickby och ett på landet.

Grönsakslandet i Nickby är en pytteliten historia, men jösses så det växer grejer där! Vi äter fortfarande morötter, rödbetor och squash ur landet. Det vi redan fått kål på, det är sallader i mängd, löken samt bondbönorna. Frysen är full med spenat, bra att ha missivintern. Det som misslyckades, inte växte alls, det var basilikan, koriandern och vitlöken.

Landet på landet, det var stort. Ur det hävde vi oss potatis, morötter, rödbetor, mer spenat, lök, sallad och bondbönor. På landet har vi också ett litet växthus, där pillade vi lite med gurka, tomat, aubergine, chili, paprikor och ananaskirsikka (vad den nu sen heter på svenska?).

Det här blev nu en uppradning av alla våra grönsaker, det finns alldeles för lite foton på härligheten. Det var på alla sätt en lyckad första sommar som odlare, känslan av att äta mat man odlat själv är ganska fin.

3 kommentarer:

 1. Jag gillar "det vi redan fått kål på." :)

  SvaraRadera
 2. Sofia - det gläder mig att du noterar ordleken!

  SvaraRadera
 3. Oj ett växthus! Lyx! Låter bra!
  Mina chilin tror jag inte det blir nåt av i år. Fick dem lite för sent på sommare av min moster som sått dem och den ena hade ännu gått av på vägen. Men funderar på att gräva upp dem och hämta till balkongen. Fast där brukar det komma dumma,dumma djur (bladlöss) på allt.

  SvaraRadera