onsdag 14 september 2011

Dammsug under sängen, för Guds skull!

Eller inte så mycket för Guds skull, men om du är intresserad av att tillverka barn på egen hand.

Hörde detta på P3 i morse, att en ny undersökning pekar på att damm under sängen leder till infertilitet. Det är alltså orsaken till varför vi inte fick till det, vi hade det så skitigt hemma?

Ok. För det första, undersökningen lär berätta att det samlas väldigt mycket skadliga ämnen i det damm som också åker in under sängen. Och detta skall kunna påverka fertiliteten. Och för det andra, nej. Det var nog inte därför vi fick ett barn per telefon, orsaken var nog inte damm under sängen.

Alltså, vet ni hur mycket poppagoja man tror på då man inte får till det den naturliga vägen? Vet ni att det hänger ihop med vissa ställningar och rätt dagar under tillagningsprocessen, speciella hostmediciner, rätt mängd grapejuice, ansenlig mängd folsyra och alkohol som får blodet att strömma piggare i ådrorna?

Och jo, allt ovan är testat. Och visst blev det barn! Per telefon! Ett fantastiskt barn, jag har sagt det tidigare, jag är glad att inget av tipsen ovan fungerade.

Men, om du som läser har funderingar över varför det inte blir till något på egen hand, jag har bara ett råd; uppsök läkare. Det är det enda rätta sättet att få veta om det finns något man kan göra. Samtidigt också ett sätt att försöka se till att man inte blir helt tokig.

10 kommentarer:

 1. Tillåt mig skratta lite. Huhu.

  SvaraRadera
 2. Kanske staten borde donera en Dyson till alla par som hittills inte lyckats?

  SvaraRadera
 3. Flicka - mycket fint förslag! Man kanske kunde återanvända dammsugare, ta dammsugare av folk med "för många barn"? De måste ju ha otroligt rent under sängarna?

  SvaraRadera
 4. Det tråkiga är, att "undersökningar" som dessa är något som intresserar (infertila). Antalet sök på damm och infertilitet som leder till min blogg, i och med det här inlägget, är många.

  SvaraRadera
 5. Det är så lätt att skylla sig själv, typ om jag skurade bättre med ogiftiga miljövänliga tvättmedel hemma skulle vi säkert redan vara föräldrar... Personligen vet jag inget om saken men "fenomenet" barnlöshet tycks vara ganska vanligt.

  SvaraRadera
 6. Jag skriver som bäst på ett examensarbete om vad barnlöshet innebär emotionellt. Har läst igenom en hel del diskussioner på Simpukka ry:s sidor och kan (utan personlig erfarenhet) konstatera att man nog, precis som du säger, tar till alla världens poppakonster för att få barn om man är ofrivilligt barnlös. Hoppas alla som har problem på den fronten förstår att kontakta professionella istället för att på nätet läsa om en massa mystika metoder, som kankse inte bottnar i något över huvud taget! Vad trevligt att läsa att infertilitet kan föra med sig något så underbart som ett telefonbarn också :)

  SvaraRadera
 7. Flicka - du har så rätt. Tiden som barnlös är en enda lång sträcka av dåligt samvete, ett letande efter lösning samt ett balanserande på skärvor av jobb, förhållande, ja allt.

  Lotta - ja, visst är det underbart! Telefonbarnet är en alldeles fantastisk filur och jag är knasglad över att vi får leva tillsammans med honom.
  Examensarbetet låter intressant, jag skulle vilja läsa det då det är klart!

  SvaraRadera
 8. Lotta - här är åtminstone en barnlös som inte testar på alla möjliga konstiga poppakonster för att få barn, endast det vanliga in-ut-och-skjut ;) IVF är nästa steg. Jag tror nog att största delen söker hjälp men kanske testar på nåt alternativt därtill.

  Mia

  SvaraRadera
 9. Mia, jo, så var det nog också i vårt fall. Vi sökte hjälp (några IVF), men mellan varven (osökt rolig där, eller?) så hoppades jag ju så innerligt att vi skulle lyckas på egen hand. Så, det blev ett testande med det ena och det andra, skall erkännas. Jag tror att det hänger ihop med att man vill veta att man verkligen gjort allt för att ge det en chans att lyckas.

  SvaraRadera
 10. Det är nog några månader tills examensarbetet är färdigt, men skall försöka fixa så du får läsa det sen när det är färdigt :)

  SvaraRadera