fredag 30 september 2011

Fosterbarn & Allmän irritation

Det var Linn som tyckte att jag kunde nischa den här bloggen, att jag kunde jobba under rubriken "Fosterbarn & Allmän irritation".

Nu tänkte jag göra det, vara allmänt irriterad, och jag tänkte vara det på medresenärer i morgonbussen.

Vet ni vad som gör mig riktigt irriterad i bussen? Det är inte det mest sedvanliga, hur irriterad man kan bli på en typ som tar upp ett säte för två (jag är nära att göra det här själv ibland, det finns morgnar jag bara måste få sitta ifred), utan det handlar om något mer äckelframkallande.

Finns det något mer irriterande och / eller äckligt än typen som sitter och slemhostar i nacken på dig? Riktigt sådär högt, med munnen på vid gavel och utan att hålla handen för? Sådär så att du känner hur det landar pripplor i ditt hår och frisyren åker fram och tillbaka i takt med hostattackerna.

Irriterande.

5 kommentarer:

 1. Eller de som visserligen sätten handen för då de hostar men sekunden efter tar i ledstången precis på det där stället vid dörren där ALLA håller i sig då de ska stiga av. Så får man själv stå där och svaja för man vill INTE hålla i ledstången...

  SvaraRadera
 2. SivÖ - ja, uj. Jag är i övrigt inte nojig, men efter att ha åkt ett par bussar på morgonen har jag väldigt bråttom till tuppen. Inte för att kissa, nej, för att tvaga händerna.

  SvaraRadera
 3. Jag stod en gång framför en kvinna på busshållsplatsen, man var tvungen att stå rätt nära varandra eftersom det regnade utanför kuren - och hon klippte sina naglar och filade dem. Jag riktigt såg framför mig hur hennes (skitiga) naglar flög på min jacka/i mitt hår och sen ännu då on filade naglarna hur "pulvret" flög omkring och på mig... URK! Jag brukar inte ha obehag för nagelklippandet, men MÅSTE man göra det i väntan på bussen...

  SvaraRadera
 4. Tove - ujujuj. Inte bra. Påminner mig om det som också ger mig rysningar, folk som använder tandpetare med vidöppen mun. Uh.

  SvaraRadera
 5. Och alltför mycket av den söta, söta, måhända dyra, men sötstarka parfymen. Usch usch usch!

  SvaraRadera