torsdag 22 september 2011

Oskulderna strittar

Det är så många oskulder man blir av med då man fått barn. Jag låter bli att gå in på den egna, fysiska, oskulden i och med att den inte spelade en roll i vår väg till barnet.

Nå, i alla fall. I går rök föräldramöteoskulden.

Först okunskapen, var skall man sitta? Skall jag sitta på den lilles stol? Får man bannor för att den lille klättrar, ibland står, i stolen? Uh.

Men, absolut inga bannor. Personalen på den lilles dagis är fantastisk! Det handlade mer om föräldrarnas önskemål gällande barnen, eventuella förslag på förbättringar i dagisets sätt att jobba. Jag bara; vad? Ni tar hand om mitt barn om dagarna, han kommer hit med ljus i blick och jag ser att han tycker om er och om att vara här. Kräva mer? Kräva förbättring? Nej, faktiskt inte - i stället en stilla undran, kan jag på något sätt tacka er tillräckligt?

Det om det vackra i mötet. Efter överraskande inslag som handlade om healingkvällar för trötta mammor och bastukvällar för papporna (lite traditionellt, skall medges) så kom samtalet in på försäljning av kex, strumpor och godis till förmån för barnens utflykter. Då, måste jag erkänna, fick jag något stirrigt i min blick.

6 kommentarer:

 1. Du är så bäst! Jag skulle vilja ha dig/er som förälder till min elev. Flyttar ni hit till Muncca sen då han börjar skolan? Snälla!

  SvaraRadera
 2. Sonja, oj, tack för otroligt vackra ord! Jag är säker på att jag vill att du skall vara lärare till mitt barn, så det är bara att börja packa då!

  SvaraRadera
 3. Litet litet tips: man behöver inte sälja kex/kort/vadsomhelst, utan man kan be de snälla fondgubbarna om pengar istället. Så har vårt dagis gjort i några år och klarat oss väldigt väldigt bra. (och barnen fått uppleva massor mer än vad staden skulle haft råd att sponsorera).

  SvaraRadera
 4. Oj, det är ju ett fantastiskt anonymt tips det här! Jag undrar om fondfarbröderna ställer sig positivt också till finska dagisar? Måste kollas. Tack för tipset!

  SvaraRadera
 5. Kanske kan man motivera i ansökan att barnen kan gå och titta på svenskspråkig teater eller besöka Stockmann (titta på fiskarna). Där var jag rolig, eller så int. Det e bara det vad jag tänker att fondgubbar och gummor tycker att låter bra.

  SvaraRadera
 6. kommunala dagisar brukar åtm i sibbo inte vara berättigade till fondgubbarnas udnerstöd. I Ainos förskola kokade tanterna kaffe på morgonen och föräldrarna som hade tid stannade och drack en kopp, betalade enligt eget tycke, oftast 50c/kopp. Började på hösten, på våren bjöds alla 23 barn och 5 tanter på glass i glasskiosken (2.50/strut)för de pengarna. blev desstuom ännu över som de sedan köpte pysselsaker med till förskolan. Kakkutukkus kexlådor och tex Pilkkosets socker är super enkelt att få sålt. Om ni säljer så kontakta mig: jag lovar jag understöder!! / Carola

  SvaraRadera