söndag 25 september 2011

Jag måste ha slagit huvudet

...och det rätt hårt.

Jag har nämligen drabbats av ett tvångsbeteende. Jag hänger tvätt att torka i någon form av färgkod. Ni vet sådär att alla röda plagg hänger efter varandra, glider över till orange och ändras till gula plagg.

Hjälp.

8 kommentarer:

 1. Låter allvarligt. Mycket allvarligt.
  Själv har jag tvångsbeteende med att alla mattor, bordstabletter, dukar etc måste ligga rakt. Blir lite knäpp om de är ens lite sneda. Är vi hemma hos nån där de är snett försöker jag tom. så där i smyg räta till dem ; )

  SvaraRadera
 2. Om du har överloppsenergi får du gärna komma till oss och hänga tvätt också.

  SvaraRadera
 3. Kan vi bilda klubb? Strumporna parvis, naturligtvis. Och så kan man ju gärna svänga tvätten efter någon timme, så torkar den på 6 timmar och 20 minuter i stället för 8 timmar och 35 minuter. Usch vad trött jag är på mig själv. Måste få ett mer spännande innehåll i mitt liv...

  SvaraRadera
 4. du har varit hemma alldeles för länge när detta börjar ske...;) Mitt problem är att vår tvättmaskin äter upp alltid ena sockan så nu har jag en balja med bara ena sockan i, i hopp om att den andra ännu skulle spottas ut av maskinen..../Carola

  SvaraRadera
 5. Anne - skönt att höra att jag inte är ensam! Du får komma hem till oss och räta på precis allt, du är varmt välkommen!

  Hannah - nu hade du otur. Som den ordningsamma (hah) kvinna jag är, så tvättar jag bara en gång i veckan - och det for redan. Och jo, all energi gick åt. Nästa gång, kanske?

  Sonja - vi bildar klubb! Så kan vi undervisa andra i hur man egentligen bör hänga tvätt!

  Carola - jag vet inte vad det är för knäpp jag fått, det bara blev såhär i början av hösten. Faktiskt i faggorna av att jag började jobba igen - det kanske hänger ihop med att jag vill ha ordning och reda någonstans?

  SvaraRadera
 6. mina arbetskompisar brukar fråga mig om jag har likadan ordning på sakerna hemma som jag ahr på jobbet... här älskar jag att städa lite här som där, papper skall vara i sina riktiga högar och jag vet till 99% vart allt finns. På jobbet alltså. Hemma är det ett levande kaos :) men med 4 ungar som sprättar omkring sina saker hit och dit och en mamma som plockar upp kan man ju inte förvänta sig nåt annat heller :o men min energi räcker inte till att börja systematiskt hänga upp byk i nån viss ordning eller sockor i par. Jag är nöjd och glad bara jag ens får tvätten upphängd samma dag som det är tvättat :) / carola

  SvaraRadera
 7. Du behöver semester. Kom hit! :)

  SvaraRadera
 8. Är du säker på att det är ett tvångsbeteende och inte ett sätt att göra tvätthängningen en aning intressantare än booooring? Själv leker jag memory med sonens sockar för att inte dö av tristess ;-) (sambons sockar ger inte så mycket utmaning eftersom han har typ 10 par likadana som kan paras hur som)

  SvaraRadera