onsdag 7 september 2011

Vad är det med medelålders män?

Nu kommer privatbilisten, det vill säga jag, att knarra, medveten om att det skriker i-land och icke-ekologiskt.

Jag kör in till stan i det som i finländska mått mätt kunde kallas "rusning". Rätt mycket bilar, mycket varierande hastigheter och lite rivigt sådär. Jag försöker vara försiktig, åtminstone på det viset att jag håller ett rejält avstånd till bilen framför.

Men, det är stört omöjligt.

Var gång jag försöker hålla ett öga på bilen framför så kilar det in en eller två arga, medelålders män mellan mig och den andra bilen. Gärna så att dehär männen, som kilar in, skakar sådär förnärmat på huvudet då de kör in rätt framför mig (bara för att tvärbromsa då de kör in alldeles för nära bilarna framför).

En annan, nästan värre favorit, är den arga medelålders mannen som hänger fast i min bakre kofångare. Jag ser hur han sitter och skäller på mig så att spottet bara strittar, muttrar något om kvinnor i trafiken.

Vid de tillfällena brukar jag tyst för mig själv rabbla ramsan "hjärtattacken kommer att ta honom, en åder kommer att spricka" - och lugnt köra vidare.

Men, vad är det med dem? Vad är det med den arga, medelålders mannen i trafiken?

2 kommentarer:

  1. "hjärtattacken kommer att ta honom, en åder kommer att spricka" hahaha! och medelålders män är väl arga på livet i allmänhet?

    SvaraRadera
  2. Peps, det ser onekligen ut så. De medelålders männen, de är riktigt bittra på livet - i synnerhet i trafiken.

    SvaraRadera