torsdag 29 september 2011

Fest!

Idag är det kalas, mest hela dagen.

Jag vet inte om det är en sak som bara händer på landet, men i trakterna min man kommer från, så firas namnsdagar. Inte stort, men sådär att det bjuds på kaffe och kaka, present är abolsut inte något man behöver ta med sig till namnsdagsbarnet, huvudsaken är att man ses.

Jag kan inte erinra mig att vi i min familj någonsin firat namnsdagar, nej, det gjorde vi nog inte. Firar ni namnsdagar? Finns det något annat, utöver födelsedag, ni firar?

Nu bor jag ju på landet, och det sägs ju alltid att finns det en orsak att fira, så skall den nyttjas till max. Så, får jag lov att presentera dagens namnsdagsfirare; det är jag det!

Tyvärr, ingen fest i Nickby idag, namnsdagsbarnet skall gå på annat kalas! Jag tänkte gå och gratulera Pepsi för hennes debutbok idag - jag räknar med att stöta på också en och annan bloggbekant?

6 kommentarer:

 1. ROligt att du kommer! Och jag vill påpeka att jag sms:ade dig FÖRE jag läste ditt inlägg. Det är mycket viktigt att du vet det.

  SvaraRadera
 2. Grattis snygging!/lissu

  SvaraRadera
 3. Peppe - åh, jag blev så glad över meddelandet att det inte skulle göra någon skillnad när det anlände! Det skall bli underbart roligt att ses ikväll!

  Lissu! Tack! Och snygging, det är du det!

  SvaraRadera
 4. vi firar namnsdagar och födelsedagar hela släkten.. totalt är vi 23 personer i närmaste släkten (4 generationer) så ibland blir det ett jäkla spring :) Men vi tycker det är skoj och skulle inte byta ut. Till allas kalas hinner man tyvärr inte alltid men vi är ju många så alltid olika människor på kalasen. Barnen har ju blivit vana redan med detta och tycker det är tråkigt om det råkar vara en vecka utan någo kalas :) / Carola ps. skulle så gratta dig på FB idag men har liksom inte hunnit dit alls, jobbet tycks störa det sociala livet på dagarna ;)

  SvaraRadera
 5. Vi firar också namnsdagar. Nu har det lite lugnat sig, det blev helt enkelt lite fööör mycket kalas tycker jag men inte behöver det ju alltid vara så stort heller, det räcker ju med några gäster för en festlig känsla. I MIN familj firar vi nog nu bara oss emellan, orkar inte bjuda in folk oftare än till födelsedagar.

  SvaraRadera
 6. Carola och Melli - jag tror bestämt att jag skall haka på, alla orsaker att fira, ens lite, skall definitivt utnyttjas!

  SvaraRadera