tisdag 4 oktober 2011

Och jag ångrar att jag inte sade något

Bilskrället. Jag var och hämtade eländet igår.

Jag stod vid kassan och väntade på att få betala, kvinnan som jobbade i kassan var upptagen med en annan kund en bit bort.

Plötsligt hör jag en smäll bakom mig, mannen bakom mig i kön blev så frustrerad att han tappade sin pafflåda i golvet. Innan jag hann tycka att det var roligt, började den arge mannen gorma och ha sig. Det var "Kan man få någon jävla service på det här stället, man har väl annat att göra än att stå här och hänga, kom hit och ge mig service, för fan" - på ett ganska aggressivt sätt.

Kvinnan återvände till disken och konstaterade lugnt att hon var upptagen med att ta hand om en annan kunds göromål, att var och en skall få service.

"Du skall inte komma här och påstå att du erbjuder service, du är bara en kassatönt, en infoflicka" fortsatte mannen.

Jag ville bara dö. Och konstaterade, där jag stod först i kön, att han gärna kan gå före mig. Att jag inte vill låta idioter vänta.

Men äh, så jag ångrar att jag inte sade något mer, eller ställde till med en scen, eller våldförde mig på något (nej, jag är en fredens kvinna, jag skulle inte våldföra mig på något). Att jag var en sådan fegis har irriterat mig hela kvällen och nu återkom harmen på morgonen. Jag borde verkligen ha fått ur mig något mer.

4 kommentarer:

 1. Sånadär människor är bara jobbiga. De som tycker att de skall få service nu och att de går före alla andra och är viktigare än alla andra. Fy fan säger jag!

  Stackars kassatant!

  SvaraRadera
 2. Emzi, jag håller med dig. Människor som den här är inte bara jobbiga, de är dessutom elaka och fula. Usch.

  SvaraRadera
 3. Jag är likadan som först för sent kommer på vad jag skulle säga och ens om jag skall säga något. Harmar enormt. Sedan spelas scenen upp och ner i ens huvud och där har man till slut rätt repliker. Sjuttons också.
  Denna karl borde nog ha fått en liten utskällning, men antar att det inte hade haft npgon effekt, för han är nog till naturen en otacksam jävel.

  Veronica

  SvaraRadera
 4. Veronica - jag är ofta rätt rapp i munlädret, men det är klart att jag har en hög med situationer där jag först i efterhand varit riktigt träffsäker på mina ord. Den här gången har jag bara så otroligt illa att vara över att jag inte tydligare tog den arbetande kvinnans parti.

  SvaraRadera