måndag 3 oktober 2011

En husfru frågar:

Handen på hjärtat; hur många av er bäddar på riktigt sängen då ni stiger upp på morgonen?

17 kommentarer:

 1. Nå, INTE jag i alla fall!

  En helt annan sak: Kan jag ha sett Shorty på torget i sällskap av två kvinnor på lördagen?

  SvaraRadera
 2. ALDRIG. Jag bäddar ibland då jag byter sängkläder, så sängen är kanske bäddad en gång varannan månad...
  (Jag byter nog sängkläder oftare än så men bäddar inte vid varje byte)

  SvaraRadera
 3. Varje morgon skulle jag ha svarat för en månad sedan, men nu har det inte blivit av alla morgonar. 9/10 kanske? Om sängen är obäddad hoppar två loppor med sandiga/brödsmuliga byxor i den då blir jag väldigt tvär vid läggdags.

  SvaraRadera
 4. Sedan en vecka tillbaka kan jag ärligt svara att jag gör det varje morgon. Detta har en enkel förklaring som heter renoveringsdamm. Risken finns att sängbäddandet slutar då dammet försvinner.

  SvaraRadera
 5. Jag! Alltid. Nå kanske inte om jag är sjuk, men då bäddar jag den typ innan jag går och läger mig på kvällen... Jag vet, jag är hemskt konstig.

  SvaraRadera
 6. Om det finns risk för att någon skulle komma på besök så bäddar jag eftersom man måste passera soverummet för att nå mitt vardagsrum. Annars aldrig.

  SvaraRadera
 7. Typ aldrig. Eller jo, när vi har städat. Och ja, funderar ibland på att man borde göra det oftare. Men skippar den tanken ganska fort : )

  SvaraRadera
 8. Jo, när vi bytt lakan, som nämndes tidigare, eller när vi ska få besök. Sådär en gång i veckan med andra ord.
  Men så har jag hört att sängen (sängkvalstren) mår bättre (sämre) när man inte bäddar direkt på morgonen, så varför bädda alls då?

  SvaraRadera
 9. Vi bäddar bara när vi ska få gäster, typ ;)

  SvaraRadera
 10. Endast när vi får gäster och ibland när vi har städat hela lägenheten. Så alltså väldigt, VÄLDIGT sällan.

  SvaraRadera
 11. Jösses, det är så skönt att höra att jag inte är den enda som inte bor i en välbäddad inredningsartikel! Jag är nästan sådär att jag följer någon regel jag hört - jag låter sängen stå öppen ända tills jag kommer hem på eftermiddagen. Då bäddar jag helt plötsligt, det känns alltid som om jag kört värsta storstädningen då jag får sängen bäddad!

  SvaraRadera
 12. Bara om vi ska få gäster. Och inte ens alltid då.

  SvaraRadera
 13. Jag bäddar aldrig sängen. Sover i loftsäng, så det syns ändå knappt.

  (I somras när jag bodde i andra hand i Helsingfors och sov i en normalhög säng bäddade jag bara om jag skulle få gäster. Och aldrig genast på morgonen.)

  SvaraRadera
 14. Nope. Jag bäddar bara sängen om jag vet att jag får gäster på besök.

  SvaraRadera
 15. Ika & Emzi, skönt att höra att också ni är slarvrutor! Dessutom kommer man ju snabbare i säng då man inte behöver paketera upp eländet!

  SvaraRadera
 16. Bara om vi får gäster, och inte alltid ens då, för våra lakan är mycket nättare. För en tid sedan bestämnde jag faktist mig för att sätta hela överkastet in i ett skåp i sovrummet för jag orkade inte se på det ihopknycklat någonstans på golvet.

  SvaraRadera