onsdag 19 oktober 2011

Det är nästan som att dö

Det här med att byta jobb, jag tror det går att jämföra med att dö. Inte för att jag dött så många gånger, men, jag har varit på ett par tillställningar som handlat om de redan döda.

Ni vet, efter begravningar så slås man ibland av tanken, varför säger man inte alla de där nätta sakerna om de nu döda människorna, då de lever? Sällan pratar man så vackert om någon som då någon redan ligger i en kruka.

Därför är det så otroligt roligt att byta jobb, det är en av de få chanserna man har som levande, att få lite feedback på hurudan man uppfattas vara som medarbetare och människa. Nu jobbar jag på ett jobb där jag upplever att jag fått feedback också unterwegs, men nu i och med det här bytet av jobb, så har jag fått höra så underbara saker att jag är alldeles varm under tröjan.

En god påminnelse, för mig själv i alla fall, kom ihåg att berömma människor i din närhet så fort det finns ens en tillstymmelse till orsak till det!

2 kommentarer:

 1. Eller så gör man som jag och tar farväl ifall man vet att människan är på väg till "andra sidan". Inte vill jag stå där snyftandes och visa min innersta känslor för en massa typer på begravning. Jag har ett par gånger istället redan innan tagit farväl, via brev eller som nu senast ett meddelande (då kompisen var för svag för att själv prata). Ja eller jag hoppas hon läste det/någon anna läste det för henne. :/

  Fast nu var det ju egentligen frågan om positivare grejjer. Så jei och grattis för ditt nya jobb! (Har inte grattat dig tidigare.)

  Jag brukar försöka ge komplimanger, tom. åt främmande ibland, bara för att man ju vet hur glad man blir av sådana. :)

  SvaraRadera
 2. Melli, det är precis som du säger, man borde säga saker så länge mottagaren kan få höra allt det vackra man har på lager.

  Tack för gratulationerna!

  SvaraRadera