fredag 28 oktober 2011

Hyfs och pli i bloggvärlden

Jag har funderat en del över dethär med kommentarer på blogginlägg. Två vinklar, två frågor:

1. Besvarar du kommentarerna du får på din blogg?
2. Då du kommenterar en annan bloggares inlägg, går du tillbaka för att se om du fått svar och/eller för att se hur diskussionen fortsätter?

12 kommentarer:

 1. 1. Ja för det mesta
  2. Beror på hurudan kommentar jag gett, och hurudan diskussion det är fråga om

  SvaraRadera
 2. Jag är ibland lite dålig på att svara. Dvs de gånger jag kollar via telefonen. Och sen glömmer jag att gå tillbaks och skriva senare.

  På tvåan svarar lag lika som RockMom

  SvaraRadera
 3. Ja det gör jag! Svarar så gott som alltid på mina kommentarer på min blogg. Ser det som en dialog, eller önskar det vore det.

  Jag går nog ofta in och kollar om jag fått svar på en annan blogg.

  SvaraRadera
 4. Två flugor i en smäll här, om ni tillåter mig så svarar jag på era kommentarer genom att berätta hur jag själv gör.

  Jag försöker besvara alla kommentarer på min blogg och jo, jag tycker om att gå tillbaka till andras inlägg jag kommenterat för att se hur diskussionen fortsatt.

  SvaraRadera
 5. 1) Brukar nog se till att svara, om inte genast så helst under samma dag ändå.
  2) Jag gör det faktiskt, så gott jag minns. Borde finnas nå system för det, som typ notifications på FB, mitt arma gamla huvud minns inte längre alla bloggar jag kommenterat...

  SvaraRadera
 6. Svarar som de andra här, ja och ja. Fast alltid minns man ju inte var man skrivit vad. :)

  SvaraRadera
 7. 1. Jag har ingen blogg. Men på FB besvarar jag 99,5% av kommentarerna. Eller trycker åtminstone dit Gilla.
  2. Jag hoppas alltid på svar på mina kommentarer jag ger i bloggen. En blogg jag läser och har kommenterat svarar aldrig någon, så där ids jag inte längre kommentera. En annan blogg svarar bara på de andras kommentarer, så den bojkottar jag. (Men just nu känner jag inte som att jag förväntar mig ett svar på just den här kommentaren, även om jag brukar göra det).

  SvaraRadera
 8. 1. Allt som oftast har jag svarat på kommentarerna på min blogg. Min blogg är INTE facebook jag vet, MEN ibland skulle det vara bra med en gilla knapp även på bloggen.

  2. Det brukar jag göra bara jag kommit ihåg var jag kommenterat :)

  Sen undrar jag över att det finns de som besvarar en kommentar i personens blogg som kommenterat. De gör ju bara att diskussionen blir lite splittrad. Med andra ord skulle jag gärna läsa en diskussion på en och samma blogg.

  SvaraRadera
 9. Catten - jag har samma problem, ibland glömmer jag bort var jag har yrat.

  Neppe - jag brukar nog också hoppas på svar, åtminstone de gånger jag skrivit något jag själv tycker innehåller något. Men, inser ju att en del av de bloggar jag kommenterar i har så mycket trafik att det är mer än arbetsdrygt att svara på alla kommentarer.

  Malin - det finns bloggar som har en gilla-knapp för hela inlägg, det borde ju inte vara så svårt att fixa en gilla för kommentarer också? Säger jag som är tekniskt fullständigt okunnig.

  SvaraRadera
 10. 1. Ja, om det finns något att tillägga (och om jag kommer ihåg).

  2. Väldigt gärna - men ibland är det sjukt jobbigt att hålla reda på var man kommenterat. Önskar att precis varje blogg hade ett rss-flöde för varje in läggs kommentarstråd. En del har det (den här t.ex - I'm lovin' it!), och då lägger jag till den i min GoogleReader. Med de andra håller jag fliken öppen i webläsaren någon dag - om det är på min egen dator jag kommenterat.
  Håller med om att man tappar lusten att kommentera bloggar där man aldrig får svar, men jag skulle lägga till att jag också tappar lusten att kommentera bloggar där det enda sättet att märka att man fått svar är att gå tillbaka till just det blogginlägget.

  SvaraRadera