fredag 14 oktober 2011

Tur att det finns en off-knapp

Jag tittade på A-Talk igår, lika äktenskapsrätt för alla diskuterades.

Det är år 2011, och likväl sitter det en persusnubbe i studion och säger att homosexualitet är ett val och att ett äktenskap mellan man och man eller kvinna och kvinna, det går att jämföra med att syskon eller djur också borde få gifta sig.

Äh, det var olidligt att titta på smörjan, men ändå kan man inte tillåta sig att trycka på off-knappen. Man måste titta, bara för att komma ihåg att världen inte är färdig än.

4 kommentarer:

 1. Och centerkvinnan som jämförde homosexualitet med att bo i Lappland... att det liksom är onödigt att förvänta sig ett metrospår om man valt att bo i norra Finland... Funderade med min syster att vi nog inte hittills träffat på några hemskt högljudda grupper som driver äktenskapsrättigheter till incest!

  SvaraRadera
 2. vi konstaterade också att hela diskussionen blir helt vansinnig då parterna inte argumenterar på samma nivå eller ens om samma sak. två snackar mänskliga rättigheter och två andra jämför det med sexuella perversioner. hallå? det går inte att komma framåt i det här då världarna inte ens möts på något plan. Alls.

  SvaraRadera
 3. Flicka - du har helt rätt, jag har inte heller hört någon djurrättsaktivist kräva just den rätten, att djuren borde få gifta sig med varandra.

  Puva - vi noterade det samma. Jag reagerade också på att persusnubben - egentligen för att inte låta diskussionen gå framåt - hela tiden återkom just till frågan om rätten att adoptera. Där han ville hävda att alla barn vill och måste få växa upp med en mor och en far. För att det alltid är bäst. Jag kan inte riktigt hålla med om att det alltid är så bäst.

  SvaraRadera
 4. Dessutom borde man väl enligt samma logik kräva att skilsmässa förbjuds ifall kärnfamiljen är så helig och alla barn måste ha en mamma och en pappa...

  SvaraRadera