lördag 22 januari 2011

Nu är goda råd dyra!

(Jag skriver mommospråk, igen.)

Ingen panik egentligen, men jag har en fråga. Ponera att sällskapet Röman skall ut och resa (ja, ja!!!) och står inför en införskaffning av en resevagn / -kärra, vad de nu heter.

Vilken vagn / kärra rekommenderas?

Jag går lite het på Gessleins Swift:


Bilden är lånad av Muksutalli.fi.

(Jag måste verkligen skriva om något annat än barn så småningom, annars är det här väl det man kallar en mammablogg?)

14 kommentarer:

 1. Bra fråga, jag vill också veta! Vi har precis bokat en resa till Barcelona och tänker att lillstjärnan ska stortrivas i någon form av paraplysulky när vi knatar runt på stan.

  SvaraRadera
 2. Ja, som jag ser det skall man först fundera på vad man behöver vagnen till och när. För mig ligger alternativet mellan en jätte billig paraplyvagn (ca 50€) eller en dyrare resevagn.

  Om vagnen skall användas på en eller två resor (medan barnet ännu är i vagnålder) skulle jag definitivt satsa på en paraplyvagn, men om vagnen kommer att användas på sommaren, i butiken, på besök hos mor- och farföräldrar etc. skulle jag satsa på en dyrare. Den där swiften ser ju fin ut, eller tex en piko p3 har jag hört mycket gott om!

  Vi har en graco mosaic och jag är inte nöjd med vårt val. Dessutom hör jag till den typen av människa som sällan ersätter något jag redan har bara för att det är dåligt, så jag har fått leva med vår cräppiga resevagn i snart tre år.

  Fua

  SvaraRadera
 3. Jag rekommenderar en sån vagn som man fäller ihop som ett paraply. De är oftast lätta att hantera också då man är ensam, och lätta att bära. Har en del kompisar som har såna som blir "platta" då man fäller ihop den vilket de klagar på (klädseln blir smutsig så fort man lägger ner den). Efter att vi rest några gånger med vår paraplyvagn så är den inte i så bra skick längre. De är allt annat än varsamma gubbarna som slänger den på flygbandet...

  SvaraRadera
 4. Jee för resa! Jag vet inte ett skvatt om braiga märken, men två saker tänkte jag bidra med: 1) Om ni har tänkt använda vagnen en del, så kolla upp vad den har för typ av däck. Vi har en som helt tydligt bara är tänkt att användas inomhus (typ shoppingcenter) och däcken är inte direkt några vinnare utomhus. Och 2) Om du är typen som gillar att göra en bra affär så kan du enkelt spara en slant genom att köpa vagnen på nätet. Vi beställde vår från Tyskland och det funkade prima.

  SvaraRadera
 5. jag går i liknande funderingar och har kommit fram till att vår kommande eventuella resevagn bör vara av en modell med nedfällbart ryggstöd eftersom den lilla antagligen kommer att schlafa dagssömn i den då och då. om allt går som det är tänkt, alltså.

  SvaraRadera
 6. Tusen tack för alla era svar! Jag har för mig att vi kommer att använda vagnen en hel del också här i hemlandet, tex. då jag och Shorty tar bussen in till stan. Så jag tror nog att vi kommer att satsa på en lite hållbarare (läs dyrare) modell.

  SvaraRadera
 7. Vi har en inglesina zippy som har varit väldigt bra. Stadig, ordentliga hjul, håller upp till 30 kg (?), väldigt lätt att fälla upp och ihop, bra handtag att hänga shoppingkassar på. Ibland har vi haft båda barnen i den samtidigt + strandkassar/shoppingkassar och det har gått bra. Guld värd! (Vi köpte den begagnad på huuto.)

  SvaraRadera
 8. Mia - kommer du ihåg vilken firma i Tyskland ni anlitade? Vi funderar också på att skeppa hit en från just Tyskland.

  Puva - ja, det samma gäller för oss, det skall definitivt gå att sova i vagnen (ja, den lille då, inte jag) - i synenrhet på resor, då häckar man ju utomhus mest hela dagarna.

  Malin - vi tittar också på en Inglesina Zippy. Att hitta en begagnad sådan är ju nästan för bra för att vara sant!

  SvaraRadera
 9. Det ploppar upp av dem hela tiden på huuto. Just nu finns där den här: http://www.huuto.net/kohteet/harmaat-inglesina-zippy-matkarattaat/163097723. Och Peg Peregos Pliko är väl ganska likadan. Sådana brukar man ofta hitta begagnade!

  SvaraRadera
 10. Jag rekommenderar varmt Bugaboos Bee+!! Stadig och bra, en 1,5-åring sover gott i den. På minussidan finns det rätt saftiga priset..

  SvaraRadera
 11. Malin och Ems - jättestort tack, både för länk och tips!

  SvaraRadera
 12. Vi har en MacLaren Thechno XT (köpt begagnad) och jag är lycklig över den varje dag. Den är stadig, håller en massa shoppingkassar och man kan fälla ner ryggstödet helt (så den passar även nyfödda). Den fälls ihop som ett paraply och har varit super på resor, i båten, på lande etc. Slutade nästan helt använda vår vanliga vagn då vi köpt denna, SÅ bra är den :) Du hittar billiga via Tyskland eller på Huuto nu och då. Annars kostar den ca 300 euro. Här kan du kolla mera om den: http://www.vaunuaitta.fi/maclaren-techno-p-1345.html?osCsid=l5pl613iv9kfnekrbhjhrnegn6

  SvaraRadera
 13. Jag köpte vår sulky från www.kidsroom.de och var nöjd med deras service. Säger också JA till en variant med nedfällbart ryggstöd för tupplurar!

  SvaraRadera
 14. Och än fler tips - tack! Det som till en början kan tyckas vara en lätt match, en resekärra, ser ut att utvecklas till en mycket intressant djungel. Nåväl, jag tycker i alla fall att det är roligare att köpa vagnar än att stå i ett omklädningsbås i klädaffären.

  SvaraRadera