tisdag 22 mars 2011

Sluta slänga mat

Jag har betat mig genom kylskåpet och gjort följande; slängt två miniburkar yoghurt. De var den lilles och han hann inte äta upp dem innan bäst före-datumet utgick med segern. En öppnad burk turkisk yoghurt sjunger på sista versen, jag skall röra ihop någon sås på den innan den blir giftig.

Det finns en eller annan potatis som ropar på hjälp i någon av kylskåpslådorna, men jag torde hinna peta in dem i den lille innan de, potatisarna, självmant går och sätter sig i jorden.

Det var någon, Mökkihöperömamman, som hade stött på utmaningar med bröd som blev över. Mitt tips, trots att jag inte då äter bröd för tillfället, är att alltid lägga brödet i frysen, genast då man köpt eller bakat det. Då har man alltid färskt bröd och kan ta fram bara det man ämnar äta.

En typ jag inte kommer överrens med alls, det är rucolan. Jag använder sällan hela förpackningen på en gång och det som blir över blir väldigt, väldigt trött - och det går fort. Hjälp?

Det här var mitt sätt att få rent bord före måndagens rapport.

7 kommentarer:

 1. Jag hade lite liknande problem med rucolan före jag insåg hur härlig den blir när man steker den med lite vitlök och kastar den på en portion pasta. River lite parmesan eller någo med och kanske tillägger lite olja. Älskar piroger med rucola och gör rucolapesto ganska ofta.

  Har även konstaterat att köper hellre den där burken med lite mindre rucola, men slänger inte istället bort av den.

  Eller odlar själv i en lite burk. Vi har så många alternativ! Rucola är min vän!

  SvaraRadera
 2. Jag vet, jag vet, gör en rucula-pesto, när rucolan börjar sjunga på sista versen!

  SvaraRadera
 3. Rucola kan användas istället för spenat i allt möjligt!

  SvaraRadera
 4. Jag tipsar om samma sak som i fb-gruppen: blöt ett hushållspapper (ordentligt, så att det går att krama ur - och var lugn, hushållspapper går inte sönder och hamnar i maten) och bred över rucolaasken. Byt vid behov (pappret torkar ut på ca ett dygn men rucolan/salladen/spenaten håller sig betydligt längre än annars).

  SvaraRadera
 5. Jag bara måste säga det, tack Tubbs för tipset!, att stekt rucola måste vara något av det godaste jag ätit på länge!

  Åh.

  Det blev en favoriträtt, omedelbums.

  SvaraRadera
 6. Tack för tipset! Jag vet att det ska gå bra att frysa ner, det enda som hindrar regelbunden nedfrysning av brödet i det här huset är ungefär fyra liter bär och fem liter saft som tar plats i frysen utan att aldrig bli riktigt använda. Blåbärs-saftgelé kanske?

  SvaraRadera
 7. Ooh! Här ser jag att jag har varit till någon nytta, jee! Jag tackar för det där hushållspappergrejen, det ska jag testa på!

  SvaraRadera