måndag 14 mars 2011

Skampålen

Ja, då jag nu är inne på att bryta mot konstens alla regler, så kan jag ju gott fortsätta på den samma linjen.

Innan jag kommer till mitt egentliga ärende, så skall jag först berätta att jag är en riktig paragrafryttare, alltså på ett sätt så att jag gör upp en massa regler för mig själv. Typ "nu får du läsa två kapitel till, sedan måste du sova", "nu får du slösurfa tills klockan är jämnt halv nio, sedan måste du jobba" - osv. osv.

Behöver jag tillägga att jag är fantastiskt bra på att bryta mot mina egna regler?
Det finns alltid en eller annan orsak att späka sig själv.

Nåväl, eller det är inte alls väl. Nu är det så att jag märker att jag ständigt bryter mot regeln att jag inte skall slänga mat. Jag får grava återfall om ni inte vaktar mig.

Säg, snälla, att ni också behöver någon form av kontrollstation (eller, skampåle som det tyvärr heter i mitt fall just nu), snälla?!?

Jag lovar att jag är den första att rigga pålen.

10 kommentarer:

 1. Ja! Det har gått utför sedan projektet avslutades, också i mitt kök. (och sedan drömmer jag lite om att ha tillgång till ett gäng tipsare som kommer med kreativa förslag om jag t.ex. säger "nu har jag en massa grönkål och adukibönor i frysen och borde använda upp dem före sommarflytten - vad ska jag omvandla dem till?")

  SvaraRadera
 2. Ika - du är min räddning! Nu tar vi tag i det här! Skall vi köra rapport vid pålen en gång i veckan - i min blogg också denna gång? - och så kan vi ta tips och goda råd och hjälp i samma tråd?

  SvaraRadera
 3. Absolut - jag är med! När börjar vi?

  SvaraRadera
 4. Oj jo. Idag har jag redan kastat en halv tortilla och lite bönröra. Och det finns en öppnad burk gröna bönor i kylskåpet som ger mig dåligt samvete, men jag vill ju inte äta dem...

  SvaraRadera
 5. Jag drar en suck av lättnad. Dels för att ni också erkänner och dels för att det finns ytterligare orsaker att fortsätta den övervakade versionen av det som bara skulle vara en kampanj! Det kommer ett eget inlägg om detta alldeles snart!

  SvaraRadera
 6. Joo jag är också med! Slängde en halvliter gammal joghurt igår, det kändes hemskt men har inte en blekblå aning om vad jag kunde ha gjort med den.

  SvaraRadera
 7. Gecko - vet inte vad det var för yoghurt (och nu är den förvisso redan slängd - men det kanske kommer fler överblivna yoghurtskvättar), men om man har naturell yoghurt över kan man t.ex. köra den i mixer med frusna bär och banan och tadaa - en smoothie. (Eller kanske två, med den där yoghurtmängden.) Naturell yoghurt blir god kall sås också, t.ex. med salt, peppar, krossad vitlök och rivet citronskal.

  SvaraRadera
 8. Tyvärr måst jag också vara med!

  SvaraRadera