Fina Tubbs lärde mig en helt ny sak igår, att steka rucola.
Det var alldeles fantastiskt gott och jag är Tubbs evigt tacksam!
Såhär gjorde jag;
Hivade den trötta rucolan i en stekpanna med smält smör. Lade i ett par klyftor pressad vitlök, peppar och salt och stekte. Det vill säga vände ett par gånger så att det blev varmt. Pressade lite citron över - och åt.
Det var alltså himmelskt gott. Jag kan tänka mig att den stekta rucolan skulle passa ihop med precis allt, men det hann jag inte testa - för jag åt upp allt, bums på momangen.
Som ni märker hann jag ej heller fotografera härligheten.
Testa! Genast! Ditt liv förändras en smula. Till det ännu bättre.
Uuuuuh, sounds lööövli. Måste testas! Och ett bra sätt att använda lite vissnad rucola i det eviga "inte slänga mat"-projektet!
SvaraRaderaMassor av grönsaker blir supergoda då man steker dem i olja och vitlök. Rucola, spenat, pak choi... Vi lärde oss detta i Malaysia men har lite glömt bort det igen. Tack för påminnelsen. Tormenta
SvaraRadera