onsdag 23 mars 2011

Rucola-tipset

Fina Tubbs lärde mig en helt ny sak igår, att steka rucola.

Det var alldeles fantastiskt gott och jag är Tubbs evigt tacksam!

Såhär gjorde jag;

Hivade den trötta rucolan i en stekpanna med smält smör. Lade i ett par klyftor pressad vitlök, peppar och salt och stekte. Det vill säga vände ett par gånger så att det blev varmt. Pressade lite citron över - och åt.

Det var alltså himmelskt gott. Jag kan tänka mig att den stekta rucolan skulle passa ihop med precis allt, men det hann jag inte testa - för jag åt upp allt, bums på momangen.

Som ni märker hann jag ej heller fotografera härligheten.

Testa! Genast! Ditt liv förändras en smula. Till det ännu bättre.

2 kommentarer:

  1. Uuuuuh, sounds lööövli. Måste testas! Och ett bra sätt att använda lite vissnad rucola i det eviga "inte slänga mat"-projektet!

    SvaraRadera
  2. Massor av grönsaker blir supergoda då man steker dem i olja och vitlök. Rucola, spenat, pak choi... Vi lärde oss detta i Malaysia men har lite glömt bort det igen. Tack för påminnelsen. Tormenta

    SvaraRadera