tisdag 1 mars 2011

Om musslorna där nere

Ha, jag försökte mig på att vara lite kul i rubriken, ber om ursäkt för det.

Men, Hannah ville veta hur jag rodde ihop maträtten på blåmusslor ett inlägg lägre ner.

Såhär;

En påse musslor (jag har ingen aning om de säljs i många olika storlekar?)
Ett paket bacon
Vitt vin, sisådär två, tre deciliter torrt vin
Grädde, sisådär två, tre deciliter
Lök, en mellanstor
Vitlök, så mycket du nu står ut med
Salt
Peppar
Persilja

Kolla först genom musslorna, de skall vara stängda och hela och rena. Musslor som är något annat än detta slänger du bort.

Stek bacon, knaprigt. Plocka det ur pannan. Skär i små bitar.

Lägg ner musslorna i en stor (stor!) och het panna, lägg i lite olja bottnet. Stek musslorna under lock i ett par minuter, tills alla musslor öppnats.

Lägg i den hackade löken, vitlöken, vinet och grädden. Låt puttra i ett par minuter och smaka av med salt och peppar.

Ta av plattan. Ös på med bacon och persilja och du är färdig!

Omnom.

7 kommentarer:

  1. Jaaaaa. Och amatörkocken i mig vill påpeka att bacon blir bäst och knaprigast genom steka dem på medelvärme och sedan breda ut dem på ett hushållspapper. Och tro inte på Mat-Tina. Att laga bacon i mikrovågsugn är bara inte bra.

    SvaraRadera
  2. Alex - hyvähyvä! Du är bättre än Strömsö-Paul!

    SvaraRadera
  3. På tal om Strömsö, var det inte just sådär de lagade musslor i Strömsö?

    SvaraRadera
  4. Popcorn - du är mycket uppmärksam och har helt rätt!

    SvaraRadera
  5. Det här låter ju helt genomförbart! Tack!

    SvaraRadera
  6. Men alltså, varifrån får man musslorna då? Ska de vara frysta eller färska och hur mycket sisådär? (Såg en dag en kvinna på stocka som nästan började gråta för blåmussssssslåååårna var slut.) Och hur äter man rätten snyggt? MVH, Redo att imponera.

    SvaraRadera
  7. Hannah - det är nog färska musslor som gäller. De säljs lite hipp som happ i de stora marketarna, åtminstone nu och då. Ett hett tips är ass-marketen i stationstunneln! Och gällande intagandet av rätten, man kan inte äta den snyggt. Man får liksom vara såttig och erotisk samtidigt.

    SvaraRadera