måndag 21 mars 2011

Ingen rubrik

Ett fotografi på den lille i skymningen. Jag tycker att det är något så mjukt över den lille och fotot, det känns bra att titta på det.


Samtidigt som jag försöker slå blå dunster i ögonen på någon, på mig själv, så skall jag erkänna att det finns annat som kanske till och med gnager.

Jag förstår att en del författare (och jag titulerar mig alltså inte författare, red. anm.) låter bli att läsa recensioner på sina böcker. Jag råkade se en diskussion om en bok som varit aktuell här en tid (också på den här bloggen). I diskussionen avspisas författarna som "martyrer" och får också läsa att de, skribenterna, stoltserar i strålkastarljuset iklädda en hett eftertraktad "martyrgloria".

Det känns inte helt okej, det skall erkännas.

7 kommentarer:

 1. Å andra sidan är det väldigt små människor som skrivit på det viset! Förstår det är skitsvårt att ignorera, men det är precis vad du borde göra. En sak är att inte förstå, men att kalla martyr - nej, det är bara smått.

  SvaraRadera
 2. Jag har bara skummat lite i mitt ex som kom med posten idag och enda besvikelsen hittills är att jag hade velat att den var större, tjockare, mera....
  Nåt vältrande i martyrskap har jag inte märkt av. Snarare en storsinthet att dela med sig av olika, inkl mindre smickrande, sidor av barn-lös/fri-het.

  SvaraRadera
 3. Han e underbart söt, den lille <3

  SvaraRadera
 4. Vilket underbart foto! Att komma till insikt om viktiga saker i livet kan vara en lång resa. Alla klarar inte av den. Ösla inte av din energi på dem. Ge den åt den lille istället :)

  Allt gott!

  SvaraRadera
 5. Det är en sak att säga att man inte gillar en bok för att den inte faller en i smaken, en helt annan sak att smälla en människa på käften för att deras känslor inte faller en i smaken. Den sistnämnda är bara fel på alla sätt.
  Oerhört svårt att ignorera, men kom ihåg att för en negativ kommentar finns det säkert 100 positiva - tyvärr hörs och syns dom alldeles för sällan.

  SvaraRadera
 6. Sådär negativ energi ska man (försöka att) inte bry sig om! :)

  Sötis bild!

  SvaraRadera
 7. Bilden påminner mig lite om en Schjerfbeck tavla. Fin.

  Det är så svårt att strunta i dylika kommentarer, och inte tycker jag att man bör det heller. Men ta det med en nypa salt, om det går?

  SvaraRadera