onsdag 4 maj 2011

Smeknamn

Nu är det här ju inte så roligt, det i och med att en del av er inte vet den lilles riktiga namn, men jag vill ändå dela med mig.

Den lille har förärats med riktigt hemska smeknamn. Alla smeknamn har ett ursprung (om än långt, långt borta) i hans riktiga namn, men att de utvecklats till bland annat Benge och Pynt, det överskrider till och med mitt förstånd ibland.

Vad kallar ni barna, har de roliga (eller fula) smeknamn?

Signaturen "Missi".

Jo, jag har kallats för just det.

8 kommentarer:

 1. Nu är det här kanske världens dummaste fråga, men jag bjuder på det om så är fallet: Är det ni som har kläckt hans namn? Eller hade ett namn när han kom till er familj? Och då menar jag inte Benge och Pynt :)

  SvaraRadera
 2. Det är inte alls en dum fråga! Den lille hade sitt namn då han kom till oss. Det är tre saker man som fosterförälder inte får peta i, det är namnet, nationaliteten och religionen / tron / trolösheten.

  Vi skulle bergis ha gett honom namnet Benge. Tur att han redan hade ett namn!

  SvaraRadera
 3. Vår minsta kallas för cappe, schappe, capplapp, osv... Men han heter ju Casper, hans morfar kallade honom skorpan när han var mindre eftersom han hade en böjelse för att äta skorpor samtidigt som han fick sina tänder

  Den stora kallas nog ibland för Limppan, eller Limppilimpp... men han själv diggar nog mest Linus...

  varifrån de kommer har jag inte en aning om, det har bara blivit så..:)

  SvaraRadera
 4. Auwi, Alvinpalvin, palvin, palven... Evipevi, pevster, loppan, minidorka <3 Listan är oändlig

  SvaraRadera
 5. Vår dotter heter bla pancake (för att hon påminde om en plätt när hon var pikiliten och man skulle klä på henne) och poopie, men oftast blir det elsa-pelsa eller elsa-smellsa. Min bror brukade kalla mig pip-lisa eller stjärtin (mitt första namn är kerstin).

  SvaraRadera
 6. Den äldsta har inga direkta smeknamn (förutom kanske Laureliini) men dom 2 yngre har, Madicken -> Icken, Icks o Eveline -> Vin, Piggeline

  Vin är ganska förfärligt men hon började med det själv då hon inte fixade sitt namn själv än o sen blev det att hänga med...

  SvaraRadera
 7. Storebror kallas för Puggen eller Puppan. Lillasyster kallas Keckan eller Hua-Luan. Ingen aning om varifrån namnen kommer, de har inget med deras verkliga namn att göra.

  SvaraRadera
 8. Av våra är Doris kanske roligast. Via Noris. Annars blir det gulligheter som mammas pastej eller mammas bus-kotlett, men de platsar väl inte direkt som smeknamn.

  SvaraRadera