tisdag 31 maj 2011

Motto?

I väntan på inlägget om vänskap, har jag ytterligare en fråga: har du något motto du lever enligt? Peppad av gårdagens debatter om hemmamammor, håller jag fast i min egen favorit: var och en med sitt.

8 kommentarer:

 1. Jag kör med "Det ordnar sig. Och ordnar det sig inte så kan det kvitta".

  SvaraRadera
 2. "Allting går, utom nyfödda barn"

  SvaraRadera
 3. Två motton: när allt är skit tänker jag "Allt har en tendens att ordna sig, på sätt eller annat". När jag har knappt om pengar men vill göra nåt kul/köpa nåt fint/boka en resa/skämma bort mig själv tänker jag "Man måste ju LEVA också".

  SvaraRadera
 4. "Bättre skämmas i dag än harmas i morgon." Jag försöker i alla fall bli bättre på att leva efter det här...

  SvaraRadera
 5. efter att ha förlorat vårt barn fick mottot "kyllä aurinko vielä risukasaankin paistaa" en helt ny mening. Och än idag lever jag lite med samma attityd :) Andra favorit motton är: Efter regn kommer solsken / frihet ger ansvar / som man bäddar får man ligga. Carola

  SvaraRadera
 6. Faith manages.
  Ursprungligen från underbara TV-serien Babylon 5 som verkligen bevisade att tro kan försätta berg (det var väldigt nära att det aldrig blivit någon TV-serie).

  SvaraRadera
 7. Live and let live. (Egentligen en variation väl på "var och en med sitt".)

  SvaraRadera
 8. Allt som gör dig glad är bra för magen.
  Och övriga muminmamma-citat. Därmed inte sagt att jag följer dem alla dagar, men jag strävar efter dendär avslappnade attityden till omvärlden som hon har.

  SvaraRadera