måndag 1 augusti 2011

Öh, jag glömde en sak.

Den lille börjar alltså på dagis och jag inser att jag borde sy in hans namn i alla kläder.

Jag har sett att det existerar "namnlappar" (ni märker att jag inte ens vet vad de heter på riktigt...) - som man kan beställa över det här internätet. Jag är ute efter en modell med färdigtryckt namn och sen skulle det vara en lyckans dag om jag inte behövde sy fast namnlapparna. Drömmen vore lappar som fungerade som klistermärken, men satt som sydda.

Ni noterar säkert att jag är ute i utomordentligt god tid?

8 kommentarer:

 1. Varför inte bara skriva in initialerna på tvättrådslappen?Mycket enkelt och tidsbesparande. På vårt dagis lär vissa i personalen ha använt luktsinnet för att hitta rätt plagg åt rätt barn.proffsigt va?

  SvaraRadera
 2. Åh, Lissu, det är exakt så det här "experimentet" kommer att sluta, jag krafsar ner lite bokstäver här och där... Men, du märker att jag försöker i alla fall?

  Och det där med lukten / doften - om det går så på vårt dagis, så kan man ju bara hoppas att man landar i teamet som doftar gott?

  SvaraRadera
 3. det finns såna som man stryker fast på kläderna som man kan beställa från www.euroteam.fi det är en lat mammas dröm...:) Jo, vi har såna.

  SvaraRadera
 4. Vi har beställt från merkitse.fi. Lappar med namn som du bara stryker fast på kläderna. De har allt den lata kan önska :)

  SvaraRadera
 5. Merkitse.fi har vi också anlitat. Deras klädlappar hålls fast i vått och torrt. Jag beställde också namnklistermärken att sätta på vattenflaskor, leksaker som hämtas med till dagis, pulkor och annat. Rekommenderar dem också!

  SvaraRadera
 6. Lissu: herregud så imponerad jag är nu. kan inte tänka på ågot annat än dagispersonalen. de har typ ett sjätte sinne. evolutionen har skapat deras förmåga att genom lukt särskilja barnen.

  SvaraRadera
 7. Dom från Euroteam hade nåt barn på ett dagis jag jobbade på tidigare. Förutom att man kan få dem med lim på baksidan kan man få såna man klämmer fast med 1-2 plastnitar. Perfekt för t.ex. yllesockor och liknande!

  SvaraRadera
 8. En äkta martha broderar väl sitt barns namn med silkestråd på alla kläder? (ironi) :)

  SvaraRadera