torsdag 25 augusti 2011

Mamma går på jobb


Ja, det här med dagismorgnar.

Den lille har under ett par dagar tyckt att det värsta med de här dagisdagarna, det är att jag klär mig i underliga kläder (röda strumpbyxor, tex.) och bara drar. Det har lett till ett visst tandagnisslande och tårflöde nu i ett par dagar.

Nåväl. I går pratade vi lite om det här att jobba, jag och den lille. Jag förklarade att jag åker in till stan för att jobba. Den lille såg ut som en överraskad fågelholk, jobb? Ja, han är ju inte ens två år.

Så, pedagogen i mig (inte i det långa loppet, det kommer att bli dyrt det här), insåg att jag måste ta ner begreppet "jobb" till en förståelig nivå. Så, jag förklarade att det här att jobba, det betyder att jag åker med bilen till ett ställe och hämtar mynt, mynt som han kan få lägga i sin spargris då jag kommer tillbaka.

Efter denna utläggning kollade jag med den lille om det kändes okej, och fick en glada rad med nickningar till svar.

Tror ni den lille var glad att se mig då jag kom hem från jobbet? Äh, strunt i mamma, såg det ut som, då den lille kom travande med den lille näven öppen, tvärs över hela gården.

Skulle han vara lite mer talför än vad han är, är jag säker på att bara hade grymtat fram ett "kvinna, ro hit med fyrken".2 kommentarer:

  1. Han kommer klara sig väl i livet :-) Vilket minne att hålla kvar tanken hela dagen!?
    Vår son fick en sparslant växlad i enkronor för att lägga i spargrisen. Han såg att pengarna kom ur mormors plånbok och rånade mormor tills hon kunde vända plånboken uppåned och visa att den var tom. Inte illa för nån som inte pratade!

    SvaraRadera
  2. Ja, är det inte roligt hur de lär sig vissa väldigt nyttiga grejer?

    SvaraRadera