måndag 29 augusti 2011

Kyrkpressen, hallå?

...eller, saker som också gör mig arg.

Jag är en av dem som har en lapp på luckan, postluckan, en lapp på vilken det står "Ingen reklam, tack".

Så, jag blir alldeles vansinnigt arg då det ändå dimper ner reklam genom luckan. Arghhh. Ofta är det något av pizzahaken (ja, vi har sådana, tro det eller ej) nere på byn som gör sig skyldiga. Då den svenska möbeljätten hade mage att klämma in katalogen med stort K, då blev jag riktigt butter.

Men, inte så butter att jag ringde för att klaga. Vad skulle möbeljätten göra för att kompensera lidandet och nöden? Skicka en soffa som heter Göran eller något annat?

En som inte levererar dock, det är Kyrkpressen. Om jag förstått saken rätt, så borde alla Guds barn, eller vi som fortfarande betalar kyrkoskatten, få den blaskan i postlådan? Jag har inte fått den på flere år.

Eller, är det så att det är postiljonen som glatt bestämmer? "Hon där, hon behöver nya möbler" och "Nej, hon behöver definitivt inte Guds ord".

Vilken tur att jag fick gå på jobb. Att jag inte behöver sitta vid postlådan och vänta på olika orsaker att bli arg.

5 kommentarer:

 1. Du ska inte vara arg på KP utan på den församling du hör till :) Vanligtvis är det den egna församlingen som prenumererar på KP till sina medlemmar, man får den alltså inte per automatik. Om man flyttar till en annan kommun och därmed byter församling kan man "falla" av listan och bli utan sin tidning. Ring pastorskansliet så får du nog tidningen! Hälsningar en flitig läsare :)

  SvaraRadera
 2. jag har bott hela mitt liv i Sibbo och fått KP. Gifte mig för 2 år sedan, bytte namn. Sen fick jag ingen KP mera. Då jag i tiderna ringde KP och berättade om mitt namnbyte så tog de inte emot informationen för "de uppdaterar automatiskt från något register". nåh, förra veckans KP damp ner i postlådan. Med mitt gamla efternamn. Och nu är jag inte mera ens medlem i församligen, gick ur i höstas 2010.Jag undrar stilla vilket register de använder sig av..

  SvaraRadera
 3. Tack för hjälpen, nu vet jag att det är församlingen som inte vill att jag skall läsa deras utgåva. Det verkar onekligen som om församlingen i Sibbo använder sig av, vad skall man säga, ett intressant register.

  SvaraRadera
 4. kan meddela att en av dina trogna läsare har jobbat på Kyrkpressen i sommar, och bland annat tagit emot samtal från folk som får KP men inte vill ha den eller som inte får KP fast de vill ha den. På små redaktioner får alla göra allt i något skede.

  Hur det såg ut med adressregistren förr kan jag inte uttala mig om, men så här funkar det nu:
  i princip är det församlingarna som ska meddela KP hur det ser ut med deras prenumerationer. Vem som tillkommit, vem som bytt namn, vem som inte längre ska ha KP (för att de bara inte vill, för att de dött, för att de flyttat till annan församling, för att de skrivit ur sig ur kyrkan...), vem som bytt adress. Allt sånt. Men församlingarna i Borgå stift är ganska många, och de har ganska olika sätt att sköta saker och ting. Det betyder att ibland går det inte så snabbt och smidigt som man skulle vilja, och d ringer folk till KP istället. Och så antecknar vi vad som ska göras och vidarebefordrar det till den person som sköter det.

  Kontakta gärna den egna församlingen först, men har ni mera bråttom eller känner att det här har församlingen misskött förr eller vad vet jag, ring då till KP. Men det är alltså inte KP som av sig själv vet vem som ska ha tidningen och på vilket namn, utan den informationen ska (i de bästa av världar) komma från församlingarna.

  SvaraRadera
 5. Ika! Strålande! Tack för ditt svar! Den egna församlingens sidor var lite för kryptiska, så jag var i direktkontakt med KP - och skall nu få tidningen om ett par, några veckor!

  SvaraRadera