onsdag 17 augusti 2011

Kan vi göra något mer?


I slutet av juli drogs kampanjen "Bloggare mot hunger" igång.

Det var många som deltog i uppropet och gott så. Men, Afrikas horn finns fortfarande och situationen ser inte bättre ut.

Bilderna, de på barnen, de på äldre och bilderna på alla utsatta, ger mig ingen ro.

Jag skulle vilja göra något mer, jag skulle vilja att vi alla gjorde något mer. Är någon med mig på det här, skall vi tillsammans fundera på vad vi kunde göra?

5 kommentarer:

 1. Det pågår nu en insamling av diverse "tavara" som åker i höst från Helsingfors med en container till Gambia. Inte ii hornet, men tänkte ändå tipsa om det. https://www.facebook.com/groups/konttigambiaan/

  SvaraRadera
 2. Jag är med. Utmärglade barn och vuxna, det går inte att ducka. Det vi ser är sant och det händer nu. Vad ska vi hitta på för att göra skillnad?

  SvaraRadera
 3. Jag har varit röda korsets insamlare ett par gånger och det har nog varit riktigt kul. Har också varit med i ett projekt som hjälper barn som blivit föräldralösa pga aids. Det finns många olika sätt att hjälpa, även om det kan vara svårt att få hjälpen fram självständigt utan hjälp från någon organisation... Min syster råkar vara u-landsforskare och hon menar att det är bäst att donera pengar till organisationer som är specialiserade på t.ex mathjälp som WFP i det här fallet. Jag föreslår bloggträff/penningsinsamling eller loppis vars intäkter går till ett välgörande ändamål.

  SvaraRadera
 4. Jag diggar loppisidén! Man kunde kanske använda sina egna bloggar som "bord" och sedan betala in det man tjänat till någon större organisation? Jag sålde just en halare vars intäkter jag gärna donerar!

  SvaraRadera
 5. Jag tycker också väldigt mycket om loppisidén! Hur är det med er, har ni så pass mycket saker att ni kunde tänka er att komma och sälja på loppis också på riktigt? Jag tänker något utrymme som vi kunde få låna gratis, sälja bort saker som rullar i knutarna och sen donerar vi pengarna vi håvar in? Lite kaffe och bulle och så får vi träffas samtidigt? Om inte, så fungerar också tanken Fua delger, att vi använder bloggarna som bord.

  SvaraRadera