fredag 15 oktober 2010

Sova hela natten - uppdatering

Ni har förstås ätit upp naglarna i ren förtvivlan. Var dröjer rapporten om sömnskolan och resultatet?

Nåväl, efter att ha sparkat igång (nej, jag sparkade inte barnet, jag lovar) sömnskolan för tre veckor sedan är det kanske dags för en mellanrapport.

Det går bra, över förväntan faktiskt.

Shorty vaknar vid sju, halv åtta på morgonen. Sover två, två och en halv timme dagssömn och blir lagd för natten vid åtta. Nätterna går bra, ibland händer det att han piper till då han vänder på sig och håller på, men han sover hela natten.

Den enda utmaning vi egentligen har kvar, det är att få Shorty att sova tillräckligt länge på morgonen. Han skulle egentligen vilja stiga upp lite tidigare, men, det är nejnej.

Sova hela natten rekommenderas alltså fortfarande. Det ÄR skönt att sova hela natten, också för de fullvuxna i familjen.

2 kommentarer:

 1. Vad roligt att höra att ansträngningarna ger resultat! Det tycks vara olika på barnen också. Med sonen jobbade vi på mycket och han sover fortfarande inte bra alla nätter. Dottern som nu är knappa halvåret började självmant sova hela nätter denna vecka. Bara sådär! Jag ropar inte "hej" ännu, för det kan ju hända att det bara är en tillfällighet, men man kan ju hoppas :)

  Hoppas det sitter i för er åtminstone, för visst är det skönt för alla att få sova hyggligt på nätterna.

  Ha en skön helg!

  SvaraRadera
 2. EVV - det är nog väldigt skönt. Nu är det dock en lite förkylning som försöker sätta käppar i hjulet, men än så länge har allt gått som det skall.

  Roligt att er flicka började sova så bra helt plötsligt, en del har sinne för det där redan som små. Hoppas det håller i sig!

  Trevligt veckoslut!

  SvaraRadera