måndag 11 oktober 2010

En av fördelarna med att bo på landet...

... det är att gårdskarlen ringer och berättar när han tänker anlända. Och om ankomsttiden krockar med dagssömnen (inte gårdskarlens, Shortys) så ruckar vi bara lite på tidtabellerna (inte Shortys, gårdskarlens).

Jag vet inte vad det är, man kanske inte täcks stå för usel service i och med att alla på landet känner varandra?

Det känns bra i alla fall, inne i stan var servicefirman mer som gubben i lådan. De kanske dök upp, eller så kanske de lät bli.

Nåväl. Elmontören måste komma och titta på våra badrumslampor. På något underligt sätt har de under veckoslutet gått över i ett discoläge. Discot är okej, men det att det fräser och blixtrar ur själva tänd-på-knappen, det är mindre okej.

Det har annars också varit något lurigt på gång här hemma hos oss under veckoslutet, vår frånvaro till trots så har internet också klarat av att implodera. Inte hela nätet då, men vår uppkoppling.

En annan av fördelarna med landet, det är att det faktiskt går att fynda på loppisar (det är stört omöjligt i stan eller städer nuförtiden, i stan får man betala multum för obeskrivligt eländigt onödigt). Följande fynd upphittades igår;

Tre stycken Arabias Kosmos-fat à tre euro. Inte illa.

Jo, jag är en mommo. Ju mer Kosmos den här mommon har i skåpet, desto gladare är hon.

3 kommentarer:

 1. Man känner riktigt hur tiden står stilla där ute i Nickby...och hur omtänksam en gårdskarl kan vara, skönt för er!

  SvaraRadera
 2. mimmulimia.ratata.fi11 oktober 2010 19:50

  Samaria?? Min lilla guldgruva, fyndar ALLTID nåt där :D

  SvaraRadera
 3. Johanna! Jep, här är det lugnt och skönt! Fast, det är det egentligen inte idag, det blåser så att man inte hålls på benen där ute! Gårdskarlen kommer på nytt idag!

  Mimmulimia - det var faktiskt inte Samaria den här gången, men, jag håller med dig om att det är en guldgruva! Nu är det lite skralt med utbudet efter att det städats ur, men, man gör fortfarande fantastiska fynd där! Och prisen är helt rätt! Kosmostallrikarna hittade jag i Karkkila.

  SvaraRadera