måndag 20 december 2010

Fosterbarn på radio

Något av det vi upplevde som svårast under vår föräldrautbildning, vi utbildades av Rädda Barnen, var att det var mer eller mindre omöjligt att få tag i information om fosterbarn och -föräldraskap.

Det vi fick höra och lära oss under utbildningen var något som ofta kunde liknas vid horrorhistorier och vi trodde länge att det måste vara ett elände, för alla inblandade, om ett fosterbarn är med i bilden.

Efter att vi, efter horrorhistorierna och alla om och men, blev en barnfamilj, bestämde jag mig för att vara så öppen som möjligt med vår historia. Jag lovade mig själv att svara på frågor och hjälpa om någon visade ett intresse för att veta hur man blir fosterförälder, hur livet ser ut i en familj med fosterbarn. Jag lovade också mig själv att inte pracka information på sådana som inte är intresserade.

Så, i morgon kommer jag och Shorty att vara på radio. Och inte på vilken radio som helst, utan på X3M. Programmet heter Jouren, vi borde vara med efter tolv och du kan lyssna här.

2 kommentarer:

  1. Oj, det vill jag inte missa. Hoppas jag kan få tyst på konserten härhemma för en stund, så att jag kan lyssna.

    Hoppas julveckan börjat bra hos er!

    SvaraRadera
  2. Hej EVV - du behöver inte få tyst på konserten just i morgon. Grejen blev inhiberad för stunden på grund av sjukdomsfall (inte vårt!). Jag återkommer med info då jag vet när det händer.

    SvaraRadera