tisdag 8 februari 2011

Paranojor

Peppe skriver om den ständigt återkommande ångesten över att glömma byxtyget hemma då hon beger sig ut på äventyr.

Jag bär på en del vardagsnojor, inte särskilt allvarliga, men återkommande.

En rätt ny noja är stunden då hissdörren öppnas. Jag vet inte varför, men jag har börjat vänta på (vara rädd för) att det skall ligga någon avtuppad i hissen just då jag skall åka med den.

Sen tittar jag aldrig i speglar om lampan inte är tänd. Bor man på ett gammalt mentalsjukhus vet man aldrig vilken orolig, död, själ som plötsligt tittar tillbaka på en.

Sen en fasa som följt med mig i många år, en av de mest obehagliga situationer jag kan tänka mig att råka i, det är om någon skulle fastna med tungan i fruset järn och jag skulle vara den som skulle vara tvungen att åtgärda detta på något vis. Så, om ni aldrig någonsin ser den lille som bor hos oss ute om vintrarna, så är det blott denna noja det beror på.

I övrigt är jag rätt frisk. Tror jag.

4 kommentarer:

 1. Jo, huj huj, det där med speglar på natten. Vågar inte ens drömma om speglar på ett mentalsjukhus. Vill du skrämma upp dej mer i ämnet rekommenderar jag Raymond a Moodys bok Återföreningar.

  SvaraRadera
 2. Jag har ju mina jag med som jag skrev om för en tid sedan... Kom på en till. Man kan inte köpa udda antal frukter, t.ex. fem apelsiner, det måste vara fyra, eller hur?

  SvaraRadera
 3. Sonja: tvärtom, det måste vara udda antal frukter/tomater/potatisar. Det är liksom mer harmoniskt.

  Jag har några riktigt skämmiga nojor som är skämmiga för att de är så osannolika. 1) jag är rädd för att stoppla framför en svart tavla och falla med framtänderna först så att det skrapar mot tavlan - och nej, jag är inte lärare ... 2) jag är rädd för att falla i rulltrappor (därför går jag aldrig i dem utan står stilla) och att håret ska fastna i bandet och hela skalpen dras loss 2) jag är rädd för att navkapseln ska lossa på förbipasserande bilar och flyga rakt in i mitt smalben.

  Hmm, jag tror jag väljer att vara anonym den här gången ... ;)

  SvaraRadera
 4. Jag väntar mig också mordoffer i hissen!! Jag åker sällan hiss.

  Anonym har verkligen skrämmande konstiga nojor!

  SvaraRadera