tisdag 1 februari 2011

Hur är det möjligt?

Gårdagens stora nyhet (jag är sen, jag vet) var väl den att "idrottsdirektören" Anssi Rauramo friades gällande åtal om grovt rattfylleri.

Anssi hade alltså tagit ett par öl, kört bil hem (det var då någon ringde polisen och tipsade), låst dörren och vägrat öppna då polisen kom för att hämta honom. Då han efter många om och men och långa timmar öppnar är han apfull, men "har druckit först efter att han kommit hem".

Men för i helsike. Vad är det med den finska grädden? Var gång det händer, och det händer ofta att man kör på fyllan här, så är det ett "misstag", man har gjort en "felbedömning". Varför inte bara erkänna? Det skulle se fräscht ut med ett uppriktigt medgivande i tidningen någon gång.

Och alla mutor och pengar man tagit emot som finsk politiker? Hur är det möjligt att man "inte visste varifrån pengarna kom"? Om jag skulle få 60.000 € skulle jag nog försöka ta reda på vem det var som gav mig pengarna, eventuellt för att säga tack.

I min gamla hemstad Vasa, där köper stadsdirektören frack och andra paltor för stadens (invånarnas) pengar och museichefen köper skor som "investering" - åt sig själv.

Och vad är det för fel på oss finländare? År efter år väljer vi just de värsta, pinsamma rötäggen till höga positioner i vårt samhälle. Vem är det som röstar på dehär halvhjärnorna?

Det finns en del grejer jag tycker mer om i Sverige, trots att jag inte är en vän av klappjakt, så tycker jag att en del tvätt borde tvättas mer offentligt också här i Finland.

2 kommentarer:

  1. Ja,du har så rätt. jag börjar få mer och mer obehag för politikers och andra sk.höjdare.Det värsta är att ju mer man vet bara värre känns det.

    SvaraRadera
  2. JA! säger jag till vartenda ord.

    SvaraRadera