måndag 17 september 2012

Den är lång och den är orange

...och den heter morot.

En snabbis denna tidiga morgon. Jag har tömt grönsakslandet, nu har jag mängder av morot jag borde tillreda i sådan form att den håller.

Ge mig ditt bästa morotstips. Tack, snälla.

6 kommentarer:

  1. Jag som är köttätare av rang trodde aldrig jag skulle säga detta men: gör morotsbiffar. Det blir jättegott och man kan säkert frysa ner dem. Jag gjorde enligt keittiökaveris recept en gång.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för tipset, jag har gått och tänkt på morotsbiffar ända sedan igår! Skall definitivt testa!

      Radera
  2. morotskaka. ;)Det är ju nästan hälsosamt om man slänger i lite extra morot.Det brukar nästan rymmas 1 kg i min smet. :) Annors funderar jag på nåt i ugnen bara jag drar upp lite mer rotfrukter. Ungarna äter dem hellst rå, eller nergömda i smoothie. Vi har massor med megamorötter vi med nu. Härligt! Men sorligt då man inte har utrymme att förvara dem på.

    SvaraRadera
    Svar
    1. En klassiker vi gör ofta är morot & rödbeta i ugn, med honung och rosmarin (och mängder av getost - om man är lagd åt det hållet). Funkar alltid!

      Radera
  3. Ansa, skär i slantar, strimlor och tärningar, förväll några minuter, frys ner i lämpliga doser. Enkelt att använda i vardagen/ L

    SvaraRadera
    Svar
    1. Pinsamt att erkänna, med det här kom jag inte ens att tänka på. Tack!

      Radera