måndag 2 juli 2012

Vad är det man hatar?

Okej, jag blir fast för att det råkade komma något riktigt uselt på TV (tänk att det var "finnar tävlar på nöjesfältet som fick Viivi att göra comeback i rutan).

En av deltagarna, som inte kunde säga vem som är statsminister i Finland, avfärdade det hela med att han "hatar politik".

Sedan dess har jag inte kunnat släppa det, vad är det han (och alla de andra som säger så) riktigt hatar?

3 kommentarer:

 1. Kan tänka mig att en del som folk hatar är: komplicerat språkbruk, saker som inte är så enkla som de ser ut, alla kompromisser med idealen som politiker måste göra.

  Jag hatar inte politik, men det finns saker jag ogillar med politik, just vissa sorters allianser och när jag får intrycket att det är viktigare med omval än att faktiskt jobba för frågorna man går till val på... Och att vara tvungen att se bilder på en Ken-docka som säger att gröna värden känns i plånboken... (och inte med undermeningen: vi måste alla vara med och betala för att rädda världen heller).

  SvaraRadera
 2. Men så hette han ju Jan-Erik också.... Tror att han inte är den enda som inte vet, speciellt bland unga svenskspråkiga i Pampas brukar det vara noll koll på dessa saker. Men fråga dem vem som styr i Svedala så vet de flesta...

  SvaraRadera
 3. Det som också fascinerar mig är hur man lever om man kan undgå det som då kanske uppfattas som "politik". Tar man inte till sig nyheter, aktualiteter och annat nytt via tv, radio eller tidningar på något sätt? Om svaret är nej, hur orienterar man sig då i samhället? Eller, man kanske inte orienterar?

  SvaraRadera