tisdag 3 juli 2012

Lata dagar kräver inga riktiga äventyr

Vi svirade runt i trakterna av Åbo ett par dagar. Tack var det fick vi, väl hemmavid, frågan om vi besökt Muminlandet.

Jonej. Dels för att vi längre representanter i familjen - uhum - försöker undvika det och liknande ställen så långt det går, men främst för att det känns som om den lille inte behöver ett äventyr av den sorten ännu.

Jag menar, vem behöver en Mumindal då man tycker att duscha i ett skåp är häftigare än något annat. Då man tycker att bara det att få sova i hotellsäng är stort nog?

Idag ställde vi till med tillräckligt äventyr då vi var på glassäventyr nere på byn, bongade ett par bussar och fick trycka ut etiketterna på grönsaksvågen i butiken.

Ja, och så lekparksäventyret då.


5 kommentarer:

 1. Vi lekte idag butik i en riktig butik. båda barnen höll på kissa på sig av iver över att få betala var sitt hopprep (1€) själv åt kassa tanten. Små barn med små nöjen :)

  SvaraRadera
 2. Fua, ja, visst är det enkelt då det är enkelt?

  Jag tänker på det ibland, att en av de bästa sakerna med att få vara förälder, det är att barnet påminner oss om hur lite det behövs för att det skall vara väldigt roligt.

  SvaraRadera
 3. Här tvättades det potatis ;)

  SvaraRadera
 4. Hos oss är blomvattnande utomhus det bästa man kan göra. Stooora vattenkannan och så skvätter man mer på sig själv än på blommorna. Och är hjälpsam och stor och duktig på samma gång.
  Vi har inte berättat att det finns något sådant som mumindalen, hoppas vi kan undvika att besöka stället. Vi bor 8 km från Nådendal så det skulle inte vara nån lång resa, men jag vill inte... Tror inte ens att sonen skulle tycka om det, han ville inte vara i bollhavet på båten nån lång stund heller. För mycket folk, tyckte han.

  SvaraRadera
 5. Vi har faktiskt gjort Muminvärlden denna sommar med vår två-åring, mest för att vi vuxna behövde det. Blir så rastlös av att gå här hemma hela sommaren (speciellt då vi är hemma året runt annars) så känner att jag gärna själv upplever något nytt. Och då är muminvärlden iaf barnvänligare än ruisrock ;) Gossen tyckte väl att det var sådär, ett par timmar orkade han vara ivrig, och det var egentligen mer än vad vi ens hade väntat oss. Fast en sak insåg vi då vi stod och köade till biljettkassan (enda stället där det uppstod kö under dagen som vi var där); vi väntar nog minst fem år med Borgbacken och andra mer invecklade utflyktsmål som kräver att man köar till varendaste attraktion, för varken vi vuxna eller barnet har nerver att köa speciellt länge.

  Men jo, visst är små vardagsbetraktelser oftast tillräckligt med underhållning för ett barn, men om man som jag är så svältfödd på nya intryck och upplevelser så ger jag gärna muminvärldar etc. en chans.

  SvaraRadera