måndag 30 juli 2012

Skavsåret

Så, en måndag är klockan 0800 och hela familjen är ute på vift.

Jag förde en halventusiastisk liten till dagiset sådär så att vi skulle hinna till hans morgonmål. Vi tog alltså vid ungefär där vi slutade före midsommar, så lätt är det att trilla tillbaka i rullorna.

Det har varit underbara fem veckor, vårt första egentliga sommarlov som småbarnfamilj.

Avrundar med en bild på skavsåret (och då skulle ni se det riktiga såret, det som sitter i handen, många tårar spilldes över det i går), som också avrundade sommaren:


...och så det som kanske gnager litet. Den lille är den första i sin grupp som kommer tillbaka till dagiset. Uh, ni kan ana er till känslan. Men, ser man det från den ljusa sidan så är han först på plats, han får i lugn och ro bli den lille king of the hill of the dagiset han vill vara.

2 kommentarer:

  1. Sonens farmor tycker det är förfärligt att vi inte spred vår semester, så han hade "sluppit" gå på den sommaröppna förskolan. Det är liksom trendigt att tycka synd om barn som är på dagis. Sonen hade abstinens de första lediga dagarna, så vi tycker mer syn om honom som inte får gå dit på flera veckor :-)

    SvaraRadera
  2. Anna-Karin, så roligt att se dig här! Du har helt rätt angående dagisångesten, det är jag som har dåligt samvete, den lille tar det helt piano.

    SvaraRadera