måndag 14 januari 2013

Service på orten

Jag vill bara konstatera det, att vi nog använder en simhall lite mer än vi använder en ishall. Så, skall vi utföra gymnastiska rörelser till exempel under ett veckoslut måste vi alla gånger ta oss bort från Nickby.


Men, jag skall inte kasta yxan i sjön. Det kan ju också hända att den lille på riktigt blir en hejare på skridskor och att jag kan se fram emot sötebrödsdagar. Förutsatt att den lille blir ishockeyproffs då. Han får naturligtvis gärna också satsa på konståkning, men då är det mindre sötebröd för mig.

(För utomsocknestyper: byn stod länge i valet och kvalet, ishall? Simhall? Ishall? Simhall? Det blidde en ishall.)

6 kommentarer:

 1. Att jå. Man undrar. Hur det kan bli så. Ishall. I stället för simhall. I en kommun. Visst, visst. man kan ha en ishall. Också. Men inte innan man har en simhall. Hur är det möjligt att man röstar för en ishall. Tänker man inte alls på underlaget. Hur stor procent av invånarna använder en ishall? På riktigt. Medan en simhall kan användas av precis alla utan vatuskräck eller nakenskräck.

  SvaraRadera
 2. Ja, alltså hur än jag försöker räkna (och låter bli att tänka pojkar, män / flickor, kvinnor, så känns det lite skralt. Hur än jag räknar möjliga målgrupper för de olika alternativen, så känns det som om fler skulle använda en simhall.

  SvaraRadera
 3. Ööh, ja men det låter ju smart. Eller så inte.. :/
  Men tja, rekommenderar kanske inte ishockey som hobby, eller jag hoppas verkligen att våra INTE börjar med den svettiga, dyra och tunga hobbyn. Man ryms ju själv in i kassarna de ska släpa med sig till träningarna, och vad gillar tvättmaskinen?! O de vackra tänderna, tänk om de lossnar. Nej, hoppas nog mer på konståkning då! Han är ju så liten och lätt ännu att han säkert hoppar underbara,höga, hopp! ;)

  SvaraRadera
 4. Åh, Melli! Den lille skulle vara en underbar konståkningsprins!

  SvaraRadera
 5. Liten korrigering. Kommunen har aldrig valt mellan simhall/ishall. Ishallen är byggd med privata medel och kommunen var med och sponsorerade. Vid allaktivitetshallens ritningar finns en simhall inritad men fanns ej pengar i kommunens kassa då att bygga. Skulle en privat finansiär ploppa upp skulle säkert kommunen sponssa, kanske. Så ishallen är inte orsak till att vinte har simhall. Mvh carola j

  SvaraRadera
 6. Tack Carola för korrigeringen! Fel av mig att lägga skulden på kommunen. Nu fortsätter jag hoppas att någon privat finansiär tycker att vi borde ha en simhall!

  SvaraRadera