torsdag 3 januari 2013

En favorit i repris - sluta slänga mat

En del av er har hängt med som läsare så länge, att ni kanske vet att det är tredje gången gillt.

Januari är, traditionsenligt, månaden då jag försöker påminna mig själv om att hushålla bättre med den mat vi bär hem och äter och ibland också är på väg att kasta.

Det första inlägget om SSM hittar du här.

En del har förändrats sedan dess, den lille äter - naturligtvis - samma mat som vi vuxna och det är lite tajtare vad gäller tid och möjlighet att stå på huvudet i köket i och med att alla fullvuxna i residenset jobbar nuförtiden. Men, målet är det samma, att slänga mindre mat.

Vet inte om jag så notoriskt kommer att avge veckorapporter, men, skall åtminstone vara pinsamt ärlig om något är på väg att åka i komposten.

Man får gärna hänga med om man vill.

Ja, på tal om det. Hur sjuk är man om man helt uppriktigt tycker att en av höjdpunkterna under högtiderna var det faktum att man äntligen fick skafferilådan städad? Ett fornfynd gjordes, en burk hackad spenat som gått ut år 2007...

6 kommentarer:

 1. Det här borde jag hänga med på. Borde definitivt bli bättre på att ta tillvara alla grönsaksstumpar och halvtomma burkar.

  SvaraRadera
 2. Maggie! Roligt att höra att du hakar på!

  SvaraRadera
 3. Städa skafferi är en höjdare. Nu i januari ska jag(försöka) bara laga mat på befintliga ingredienser. Och köpa nytt först då det gapar riktigt tomt.Målet är feng shui!

  SvaraRadera
 4. Lissu! Ja, för det första får jag en riktig koll på vad vi har och vad vi inte har och för det andra drabbas jag av samma lust som du; att först använda bort det som finns och först sedan skaffa nytt.

  Jag gör samma sak i badrummet just nu, alla burkar och skålar och flaskor som är fyllda med salvor av ett och annat slag skall användas innan något nytt kommer in.

  Det är så skönt att tömma skåp. Och ekologiskt. Och billigt.

  SvaraRadera
 5. Badrummet nästa! Tack för tipset;)

  SvaraRadera
 6. Den första veckan avklarad. Jag är tvungen att erkänna att resterna av en potatissallad jag gjorde inför nyår åkte i biopåsen.
  Det är veckans dåliga samvete.
  I övrigt råder det rätt god ordning i kylskåpet och skafferiet, det bidrar till att det är lättare att låta bli att slänga mat.

  SvaraRadera