torsdag 31 januari 2013

Du måste vara fläckfri

Utan att ta ställning till om Antti Kaikkonen begått ett brott eller ej, utan att ta ställning till om domen för brottet är för lindrigt eller för hårt, vill jag bara säga det.

Att det känns illa att det här slår så hårt mot Kaikkonen och hans fru privat.

På grund av den här ekonomiska härvan var ju beskedet redan tidigare det att Kaikkonen och Taiveaho steg ur, tvingades stiga ur adoptionskön.

Mitt privata förflutna gör sig påmint, den väldigt stressande känslan av att man måste vara perfekt ut i fingerspetsarna, totalt fläckfri och hundraprocentigt frisk för att få köa för ett barn. Hittar man en plump i protokollet åker man ut, med väldigt små chanser att kvala in igen.

Naturligtvis är det viktigt att barn som redan har ett tungt förflutet skall få komma till en familj som är så "bra" som möjligt. Men, fortfarande känns det orätt att det i Kaikkonens granne kan bo en familj som slår varandra och sina barn, som super och knarkar och lämnar barnen vind för våg, kanske till och med hatar sina barn. Och de får ha barnen och till och med behålla dem, bara för att de lyckats tota ihop de här barnen på egen hand, den biologiska vägen.

2 kommentarer:

  1. Håller med! Det är dessutom inte så att man bara för att man är perfekt på pappret är det i verkliga livet. Föräldraskap handlar om så mycket mera än så..

    SvaraRadera
  2. Tänkte på precis samma idag. Blir så ledsen på systemet!

    SvaraRadera