torsdag 17 januari 2013

Fullvuxna är ofta idioter

Läser i dagens Turun Sanomat att Åbo stad skickat ut ett brev till skolorna i staden.

Ett brev där staden ber lärarna hålla sina elever borta från ett allmänt skidspår staden upprätthåller för sina invånare. Det lär vara fråga om det enda spår som som är i skidbart skick just nu.

Artikeln finns här.

Jag blir bara så matt. Arg och matt.

Resonemangen, de jag bara kan ana mig till, krockar. "Det är så jobbigt med sådana där korta typer som inte ens kan skida i spåret." "Barn bara sitter inne och spelar spel på datorer och blir tjocka och jobbiga." "Jävla barn att de skall finnas allstans."

Vill inte dra "barnens föräldrar betalar väl skatt de också-kortet", men jösses så barnfientligt ett samhälle kan bli.

3 kommentarer:

 1. Ja jag läste om det på FB. Alltså hur sjukt får det bli??!! Någon har igen tänkt igenom riiiktigt ordentligt.Att de täcks!! Nå, det blir ju lättare att klaga på de runda,lata,spelberoende sedan om nåt år liksom..

  Jag förstår ju iofs att det på riktigt kan bli farligt i stora backar o så, man har ju inte full kontroll då (eller inte jag åtminstone..) men ja då borde det finnas ett alternativ till de mindre/större.
  Själv har jag löst mina problem med att skida på natten. Senast mötte jag inte en endaste en själ. ;)

  SvaraRadera
 2. Inte för att jag vill försvara Åbo stads agerande, det är helt vanvettigt att man kan tänka så här, men det finns faktiskt en kortare bana i Impivaara som man uttryckligen föreslog att skolorna skulle använda. Så de ville inte förbjuda barnens åkande helt, utan önskade att de skulle hålla sig till den lättare banan. Vilket också är fel tänkt, hur ska de någonsin lära sig skida i backar om de bara få gneta på på plattlandet.

  SvaraRadera
 3. Bra att man sporrar barn att röra på sig och motarbeta barnfetman...

  SvaraRadera