tisdag 27 november 2012

Gallup: mardrömmar

En fråga, drömmer era barn mardrömmar? Hurudana, kan de beskriva drömmarna i vakwt tillstånd?

Den lille hos oss, tre jordsnurr, har under några månader levt ett rikt nattliv, skulle gärna hära era erfarenheter.

Tack, tack.

6 kommentarer:

 1. Minns faktiskt inte en enda av mina barns mardrömmar. Minns knappt att de haft några. Skrev ner några av mina egna i Finsalongens blogg just om du vill kolla.

  SvaraRadera
 2. C hade just i treårsåldern en kort men intensiv period av mardrömmar. Han var ofta helt vettskrämd och helt "inne i " drömmen ännu då jag hann till honom. Ibland kunde han lite beskriva vad det var fråga om, jag minns den värsta, då han var riktigt riktigt rädd och nog trodde att drömmen ännu fortsatte fastän han vaknat. Den handlade om något slags monstertåg som kom efter honom och körde omkring i hans sängfördjupning. Han var livrädd och tröstlös och det fanns inget annat alternativ än att sova tillsammans resten av natten. Det verkade på hans beskrivning att det är för dem som för oss: något som egentligen inte nödvändigtvis är skrämmande i verkligheten ändrar karaktär i drömmen och blir en skräckupplevelse. Den här perioden var dock ganska kort och numera är det väldigt sporadiskt han drömmer mardrömmar. Hoppas också ni klarar er med en kortare period!

  SvaraRadera
 3. Den lille drömde i natt, han kunde säga det direkt då han vaknat, om några maskar med många ben som krupit in under hans täcke. På något sätt gjorde odjuren täcket vått dessutom.

  Det mest hjärtskärande var den lilles kommentar på mitt försök att lugna honom, det att till exempel maskarna kryper in i drömmarna i bland, en fråga; varför kommer de in i mina drömmar? Förklara det nu sedan mitt i natten.

  Jag hoppas också att den går om snabbt den här drömfasen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja-a, deras frågor! Så logiska och befogade många gånger, men desto svårare att besvara.

   Radera
 4. Min son har drömt mardrömmar till och från från tre års ålder fram till idag (4,5 år). Nu på sistone handlar de ofta om djur, bldoiglar, katter som klöser, hundar som biter. Svårt är det att förklara varför.. att säga jag inte vet funkar bra än så länge. /Uniflora

  SvaraRadera
 5. Återkommande är orm i sängen, men den försvann efter att vi sett ett TV-program om en "snäll och söt" orm. Nu är vi inne i fasen "mörkrädd".

  SvaraRadera