tisdag 30 oktober 2012

Marthans svaga punkt

Ja, jag är typen som alltid hasar omkring i yllesockor. Jag förbrukar rätt många par per år. Skulle gärna ha en hel korg full av sockor.

Men, icke.

För, trots Marthan i mig, så kan jag verkligen inte sticka ett par sockor. Så, det här är en efterlysning - vem kan tänkas lära mig sticka sockor? Jelp?

En varning; jag är inte så att säga den händiga (i fråga om handarbete) typen. Jag kan sticka raka stycken, både avigt och rätt, men det är hälen som är - häh häh - min akilleshäl.

P.S Är medveten om att det ordnas stickcaféer och grejor, men jag önskar i detta fall få gå i specialklass.

8 kommentarer:

 1. Jag skulle så gärna lära dig, men det finns ett litet avståndsdilemma. Går det månne att lära sig strumpstickning som brevkurs?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så snäll du är, du är dessutom en av de där som ser så händiga ut att jag svimmar av ren dåndimp.

   Radera
 2. Jag hyser så stor respekt för hälstickning att den snarare kallas rädsla. Skulle också gärna sticka sockor, eftersom de är så användbara när de blir färdiga - men sedan tänker jag på hur illa det gick sist och hur svartsynt jag blev av att hela tiden riva upp och ta om.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag lider av ren, skär handarbetsskräck. Känslan av stickigt garn, hårt tvinnat runt svettiga händer får mig att må illa. Jag vet inte riktigt om jag kommer att klara det här.

   Radera
 3. Vet du sådär trodde jag också länge. Men gå in på Hanna Finnes blogg, hon har en stickskola med bilder steg för steg hur du stickar en socka. När jag lärde mig så gör nog du det också. LYCKA TILL!
  Marina

  SvaraRadera
 4. Jag skulle också tipsa att det finns en massa tutorials och videon och andra steg för steg juttun på nätet, men om det är personlig handledning du vill ha så ta med strumpan till Krunegård-etkona så lär jag dig sticka hälen! Jag vet inte om det är Mummut eller trendigt att sticka strumpor på kalja...

  SvaraRadera
 5. Jag kan lära dig hälen Micaela. Har också några enkla och lättstickade råd om du behöver.
  Mvh, Hon som tyckte Imse Vimse var jätteroligt!

  SvaraRadera
 6. Jag har haft hälskräck, för jag kunde aldrig föreställa mig hur de där krumelutterna i beskrivningen skulle kunna bli en häl, fast jag förstod instruktionerna en och en (man behöver kunna öka och minska) Men när jag tog mod till mig och gjorde som det stod i beskrivningen så blev det till sist en häl, fast jag fortfarande inte fattar hur.... :-D
  Du är lite för långt bort för att få live-instruktioner, men läs bara vilka delinstruktioner du behöver kunna följa, så tror jag det ordnar sig. Lycka till!

  SvaraRadera