tisdag 2 oktober 2012

Vilka politiska signaler sänder ditt barn?

Det är rätt många marknader på gång i dagarna. På söndag var det marknad i Nickby, i dag är det Lovisa som gäller och på torsdag och fredag är det marknad i Borgå.

Marknaderna i kombination med det stundande kommunalvalet innebär naturligtvis att det finns en uppsjö gasballonger att välja mellan (det gällde då inte i Nickby, där tog ballongerna slut) och det igen innebär att man verkligen får hålla tungan rätt i mun då man försöker förse sitt barn med ballong(er).

Och det är ju en verklig djungel. Strategierna är ju minst lika många som det finns partier på plats. Ingen ballong eller alla ballonger skulle ju vara det enklaste, men det fungerar inte (på en liten, bestämd man på tre år). Att cirkla rätt, så att ingen skall kunna tolka de politiska signaler man inte sänder på något sätt.

Så en fråga, ni som förser era barn med ballonger - hur går ni till väga? Hur väljer ni (var ert barn står politiskt)?

6 kommentarer:

 1. Våra barn fick tre ballonger var på marknaden i söndags - sfp, ysi och saml. Lite fick vi skynda på stegen så att dottern 4år inte skulle få syn på rosenpartiets rosa ballonger... Men hos oss är det alltså nog vi föräldrar som väljer ballongerna. Barnen brukar tycka bäst om den med nyckelpiga =)

  SvaraRadera
 2. Här fick nog barnen ta de ballonger "som kom emot" eller de ville ha...vissa flög ju sedan iväg...

  SvaraRadera
 3. partiballonger borde förbjudas

  SvaraRadera
 4. Jag har nog aldrig ens tänkt tanken att jag borde förstå att välja. Alla vet att det är marknad och att alla delar ut ballonger. Därför har barnen ballonger. För mig bär ballongerna inte något politiskt budskap. De bara är. Så barne har de ballonger de råkar få. Sedan att jag inte alls tycker om att de har dem då man ska hem med bil är en annan sak...

  SvaraRadera
 5. Tycker lite som Anna La, en ballong är en ballong, den gör ungen glad en stund vad den än har för färg och budskap. :) Man tar vad man får.

  SvaraRadera
 6. Jo, håller nog med er, både Anna La och Melli. Men, jag är dels lite präglad av tiden på YLE, på ett överdrivet sätt (?), då det var viktigt att inte välja sida politiskt, dels speglar jag mina egna åsikter på de där partierna och det landar då på ballongerna...

  SvaraRadera