fredag 1 juni 2012

Det att man litar på dig

Det är underbart fint att bo på landet.

Vi var ute på utflykt hela familjen igår, och det hände sig så att vi blev hungriga på hemvägen. Så, vi stannade vid grillen i Box (jojo, inte oja sig över våra matvanor nu) för att köpa ett par knackisar och något. Då vi skulle betala visade det sig att vi inte hade några kontanter på oss - pinsamt och olägligt, vårt misstag - och vi blev ju lite stirriga och tänkte att närmaste automat ligger tiotals kilometer bort.

Döm om den glada förvåningen - och tacksamheten! - då vi fick höra att det är okej, vi kan betala följande gång vi har vägarna förbi. Utan att kolla vem vi var, eller vad vi heter, fick vi vår mat och lov att köra vidare.

Grillen i Box - det var jag! Jag kommer att köra där förbi tills jag alldeles säkert betalt min skuld! Tack för att du litade på oss!

Tala om att jag kan älska att bo på landet, det är alldeles underbart att det finns små oaser där folk fortfarande litar på varandra.

Short cut; sen är det en helt annan sak här inne i "stan". Jag, som är van vid att matbutiken öppnar klockan sju - det gör den i Nickby, blev tagen för tjuv och inbrytningsförsök då jag gick in på det köpcenter som ligger arbetsplatsen närmast. Argh.

4 kommentarer:

 1. Härligt! Pieni punainen tupa (alltså regatta) i tölö gör samma sak. Där får man också 10c tillbaka om man tar en påtår. Det är underligt men ljuvligt.

  SvaraRadera
 2. Fua - ja, det är så fint! Jag blir alldeles tokglad av sådana här glada överraskningar!

  SvaraRadera
 3. Är nog fint att bo på landet och att folk har mer tillit till varandra.

  Angående Box grill, hmm,,av vissa orsaker handlar jag/vi aldrig där. de männsikorna är så lågt på min skala att de inte existerar, men fint om de gjort något fint.

  SvaraRadera
 4. Veronica, naturligtvis blir jag nyfiken på vad som kan gömma sig bakom din åsikt. Men jag håller mig från att fråga och konstaterar att i vårt fall, så visade de sig från en allra bästa sida.

  SvaraRadera