tisdag 19 juni 2012

Det är så lätt att slungas bakåt

Eller lätt är väl egentligen ett orätt ordval.

Det är premiär på FST5 ikväll, de kör den svenska serien Barn till varje pris i fem veckor framöver.

Serien handlar om människor som vill ha barn, till varje pris. Människor som inte får barn, fast hur hett de skulle önska det.

Det behövs bara några minuter av programmet, en av huvudpersonerna sitter och väntar på ett samtal från den fertilitetsklinik hon anlitat. Ett samtal som, för ente gången, är avgörande i hennes strävan att få bli mamma.

Och jag är helt plötsligt tillbaka där, i den perioden där almanacka, främmande människor, läkemedelsindustrin och olyckan och ledsenheten, väntan på telefonsamtal och nej efter nej, negativt efter negativt inte ens avlöste varandra, utan allt är en enda tjock, grå, kletig massa. Där det definitivt inte föds något efterlängtat levande utan allt faktiskt bara är fara, död och elände.

Herre gud.

Tänk att man överlevde det där.

Och jag höjer blicken.

Där ligger han och sover. Den lille. Den högt älskade, efterlängtade, lille.

Och jag är så tacksam att det gör ont. Jag så hjärtinnerligt tacksam för att jag överlevde. Att jag och vi får leva det vi får leva nu.

4 kommentarer:

  1. Ljuvligt! Grattis och tack för att du delar med dig! (Jag tror inte att jag skulle klara av att se programmet...)

    SvaraRadera
  2. Håller fullt med! Denna tacksamhet är obeskrivlig, den innehåller samtidigt (nu i tillbakablick) en tacksamhet över det man gått igenom. Vägen som fört en till just denna lilla underbara. När små bruna armar slängs runt ens hals och en liten röst säger: Min mamma!
    Den känslan, den kärleken, obeskrivlig.

    SvaraRadera
  3. Om du aldrig skulle ha upplevt det där gråa jobbiga så skulle den lille aldrig ha landat just i er familj. Vilken tur att ni kom ut på andra sidan och att den lille bestämde sig för att landa just precis hos er!

    SvaraRadera
  4. Så fint. En dag hoppas jag kunna tänka precis så! "Tänk att man överlevde det där".
    Kram!

    SvaraRadera