måndag 30 januari 2012

Inge glid

En snabbis såhär på morgonen.

Som ett barn av sjuttiotalet, så är jag uppvuxen med Vitalis i vintertid i ansiktet.

Hur är det nu, några decennier senare? Är det okej med Vitalis i nunan då det smäller av kallt i knutarna? Hur gör du?

Det är inte mig själv jag vill smörja in, nej fy (det var ju en otroligt läbbig känsla), jag funderar främst på den lille och hans oförstörda vackra anlete.

9 kommentarer:

 1. Nuförtiden sägs det väl att man inte ska smörja in ansiktet, men nog låta bli att tvätta det på morgonen innan man går ut. Det finns antagligen nån med färskare uppgifter än jag. Men jag har köpt en burk Vitalis bara för doftens skull, inte för att använda! Tror jag går och tar mej en sniff!
  Maj

  SvaraRadera
  Svar
  1. För mig som vuxit upp i Sverige så är den stora nostalgidoften Nivea - den blåa, tjocka krämen i plåtburk... (Min konservative och ganska bitska farfar brukade förresten omtala Göran Persson som "den där Niveaburken, fet och dryg"...)

   Salva hjälper inte, men som Maj säger så ska man inte tvätta ansiktet innan man går ut. Jag råkade faktiskt läsa om hur man förhindrar förfrysning på en svensk sjukvårdssida igår: länk här, varsågod.

   Radera
 2. Vi har också, Maj, en burk Vitalis hemma. Än så länge bara för doftupplevelse. Det är roligt hur starkt dofter kan åka iväg med en, tiotals år tillbaka i tiden.

  SvaraRadera
 3. Weledas, wind and weather-cream. Kan smörjas på när som helst, helt jättebra produkt (precis som zinksalvan och oljan).

  SvaraRadera
 4. Du sa det själv: nej fy (det var ju en otroligt läbbig känsla).
  Varför skulle du utsätta ditt barn för samma tortyr: Känslan var nog rätt. Inte bra!

  SvaraRadera
 5. Hej, eftersom Vitalis INTE innehåller vatten är den ypperlig för att skydda ansiktet. Krämer/salvor som innehåller vatten ska man inte använda för vattnet gör att ansiktet kan förfrysa.

  SvaraRadera
 6. va? o jag som trodde att aldrig aldrig trycka krämer i barnens ansikte, även om inte innehåller vatten. Gör inte oljegrejs att huden inte kan andas o därför inte kan andas? Läkarvänner säger smörj med bra bassalva på kvällen o rör int ansiktet på morgonen.
  Men uj nej, håller med om ovan kommentar - varför utsätta din unge för det du ännu minns som obehagligt. För det var det ju, känslan av den sjuttons smörjan e ju så ingraverat i minnet att det ju verkligen måst ha känts usch på alla sätt. :)

  SvaraRadera
 7. Ber om ursäkt för ovan publicerade oredigerade kommentar. Otroligt vilken uslig svenska man öser ur sig efter fyra nätters vaka med sjukt barn. hjärnvirrvarr. Tack för kiva blogg. by the way.

  SvaraRadera
 8. Svaret är alltså nej. Huden kan visst förfrysa också där under smörjan, förutom att det inte märks lika bra. Läste det tycker jag alldeles nyss in någon föräldratidning. Smörj på kvällen, tvätta inte på morgonen är väl dagens visa. :)

  SvaraRadera