måndag 30 januari 2012

Den urusla veckan

Skammen, skammen, skogsskövling och sådant.

Det är en usel matrapport jag är tvungen att avlägga.

Det finns en del saker jag kunde skylla på, den lille var sjuk och jag var tvungen att fylla kylskåp och skafferi med grejer jag kanske inte annars skulle ha haft på lager. Men, i sista hand är det ändå slarv och dåligt köksbeteende som ger ett uselt resultat.

Jag har hivat mängder av grejer i soporna under den vecka som gick. I soporna åkte en stor burk kokad pasta. Det bara för att jag kokade för mycket samtidigt som vi fullvuxna försöker äta mindre kolhydrater. En bit leverkorv rök helt enkelt för att vi inte hann äta upp den innan den blev konstig. Alldeles pyttelite vispgröt slängde jag i och med att det lyckades gömma sig i ett hörn av kylskåpet jag sällan gräver i.

Uh.

Det här är ett så asigt resultat att jag kommer att pina mig själv - och er - med åtminstone en offentlig månad till.

1 kommentar:

  1. Jag hittade en rolig bok på bibban som heter Fester med rester, som har varit väldigt inspirerande :-) T.ex. konstaterar den att det mesta blir gott med äggstanning och lite gratinerad ost på, varpå några överblivna ugnsgrönsaker, resten av ett skinkpålägg och lite paprikapesto blev en smaskig gratäng, när nu ugnen ändå var varm av ett brödbak. Jag var mycket nöjd med mig själv :-) I morse tittade jag på en bortglömd, stenhård brödkant som höll på att åka i komposten, men kom ihåg att det finns brödpudding och fattiga riddare, som man kan äta till kvällsmat. Fram för flera såna kokböcker!

    SvaraRadera