torsdag 5 juni 2014

Skillnader i vardagen, del 1

De kryper liksom på, de där små skillnaderna i vardagen. Skillnaden mellan att vara enbarnsfamilj och en familj med två barn.

Noterat;

Hur svårt är det inte att lära sig att tillaga mat för fyra i stället för tre? I synnerhet om man försöker fixa så att maten också skulle räcka till en lunch dagen därpå.

Red. anm: Lillebror äter som en häst. Vi har skämtat om det, att det är som om vi hade fått en sådan där avfallskvarn som de använder i Amerika. Notera vänligen att lillebror också får mat, vi föder inte honom med avfall.
Det är otroligt skönt att han äter så bra, ett stressmoment mindre för alla inblandade. I början åt han, eller blev matad rättare sagt, med pinnar. Nu fungerar sked rätt okej. Ni skulle ha sätt hur det såg ut då han åt korvsoppa med pinnar...
Att han äter så bra har ju sin sorgliga bakgrund, det är inget att skämta om. Att han fått tillräckligt med mat, så mycket han velat, är inte en direkt självklarhet.

2 kommentarer:

  1. Vad fint att ni blivit en fyrapersonersfamilj, även om det innebär mer eller mindre berg-och-dalbana för alla inblandade.
    Angående lillebrors goda aptit, började jag fundera på om han, då han finns med i systemet så att säga, kallas in till barnrådgivningen för extra kontroller eller går han enligt samma besöksintervall, som hans jämnåriga och när ni föräldrar uppmärksammar något ni anser bör kollas upp?

    P.S. Din eleganta brudklänning, som du någon gång visade här på bloggen, har fäst sig i mitt minne. Så elegant är den.

    SvaraRadera
  2. Nelly! Tack för dina fina kommentar om bröllopsklänningen, så glad jag blir! Tänk att det är mer än tio år sedan jag bar den! Ska också svara på din kommentar om lillebrors hälsokontroll, nu då han ska in i de finska systemen!

    SvaraRadera