onsdag 11 juni 2014

Hopplöst ute

Vet ni, för att prata om något annat är barn för en liten stund, vad?

Jag var tvungen att gå in i en ekiperingsaffär i självaste storstaden i går, detta i och med mitt akuta behov av nya underkläder. Gick genom ett par avdelningar, pillade på någon klänning och tittade på någon tröja. Och det slog mig, att jag är fullständigt ute. Helt freakin' out.

Jag har ingen, absolut ingen, aning om vad som är inne i sommar. Inte en blekblå. Jag är ju absolut inget modelejon annars heller, men nu, nu har jag absolut ingen aning.

Hjälp mig lite här? Jag kommer ihåg att senapsgult var en innefärg i slutet av åttiotalet. Vad är det som gäller nu?

I väntan på er hjälp så går jag klädd i de kläder jag använde senaste sommar. Och sommaren före det. Eventuellt också sommaren 2011.

8 kommentarer:

 1. Senapsgult är fult - det tyckte jag även då.
  Inne nu verkar vara: magtröjor. Det var även inne på 90-talet och då kunde jag ha det. Frös förstås som tusan men vägrade erkänna det.
  Utöver magtröjor? Ingen aning. Möjligtvis långa klänningar som jag inte ser klok ut i.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Måste erkänna att jag aldrig tyckt om senapsgult jag heller. Inte då, inte nu.
   Magtröja - ahhhaaahaaah! Jag skulle se helt underbart obehaglig ut i magtröja! Gatornas skräck!

   Radera
 2. Jag har själv fastnat i tunikor och jeans-modet så jag följer inte modet för egen del. Men jag är omgiven av tjugoåriga flickor dagarna i ända, och där har jag denna vår sett många maxiklänningar. Och till min förskräckelse något som liknar 90-talets salihousut, tunna byxor i grälla mönster.
  Jag undrar om jag alls gratulerat till lillebror? Stort grattis! Det är spännande att följa er vardag nu, jag minns så väl då min kusin kom hit från Thailand och vilken omställning det var för alla inblandade.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Salihousut?!? Jag tror jag kreverar, det måste ju vara det fulaste klädplagget någonsin!

   Och tack för gratulationerna, roligt att höra att du tycker att det är roligt att läsa om vår påbörjade resa!

   Radera
 3. Jo, salihousut eller egentligen kallas de väl harembyxor. Och de ska helst vara i något kattdjursmönster: tiger, panter, du vet? Behöver jag säga att jag inte äger sådana? Till all lycka är även marinblått och randigt in, så jag känner mig som på glada nittitalet då vi gick i "purkkare", randiga övredelar från Maritim och uppvikta jeans ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hade faktiskt ett par harembyxor då jag var liten. Hrrr. Marinblått! Så glad jag blir! Och randigt! Jag är blå och randig i dag, så då är jag ju trendig!

   Radera
 4. Alltså hur sorgligt är det att köpta Sloggyn på Smarket?!/ Lissu

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har faktiskt ingen aning, måste testa! (Nej, det är inte sorgligt, det är ju praktiskt, ju!)

   Radera