fredag 18 november 2011

Det var inte jag

Det var mamma och det var farmor Saga.

Då man får frågan (och det händer ju) vilken är din favoritnågonting, då gäller det att veta svaret.

Fråga: Favoritfärg?
Mitt svar: Grön.

Förklaring; min mamma hade en hel utstyrsel i grön mocka, riktigt hederlig sjuttiotalshippiemundering. Så fin hon var i den dräkten. Jag vet inte om det hänger ihop, men min mammas favoritfärg har alltid varit grön. Nu är det min favoritfärg också. Har varit det länge. Jag tror i alla fall att det är min favoritfärg, men det är svårt att tro att inte mamma har sitt finger med i spelet här,

Fråga: Favoritblomma?
Mitt svar: Liljekonvaljen.

Förklaring; det är farmor Sagas favoritblomma. Då farmor och farfar gifte sig, för ett sjuttiotal år sedan (fatta att de fortfarande är gifta! Tusen tummar upp!) lade farfar foten för en tradition som höll sig så länge det var fysiskt möjligt, han plockade alltid en bukett liljekonvaljer åt farmor då de firade bröllopsdag. Så, jag tycker om liljekonvaljer.

Men, det är inte så lätt att veta alla gånger, tycker jag såhär för att jag tycker såhär, eller är det ett inlärt mönster?

3 kommentarer:

  1. Jag blev så lycklig över att det var en liten notis om bloggprisnomineringarna i Bbl. Mamma ringde och läste högt. Jag skickade en tacksam tanke till chefredaktören som kanske hade något med saken att göra.

    SvaraRadera
  2. Jag får varje år liljekonvaljer av min pappa till födelsedagen. :)

    SvaraRadera
  3. Jag tycker att det klassas som favorit för att det får dej att minnas en historia med ett leende på läpparna. Det är känslan som blomman ger, inte själva blomman i sig. Och det tycker jag är fint :).

    SvaraRadera