tisdag 25 augusti 2015

Hur mycket ska man hinna med?

Jag tror att Linn och jag dricker samma vatten, har suttit i ett par dagar och funderat på det här med barn och hobbyer.

I huset finns en tvååring och en femåring. Femåringen har varit ganska fredad från fastslagna intressen ända tills nu. Han har gått en simskola senaste höst och så var vi på förälder-barn-gymnastik några kvällar under våren. Helt utan inblandning av andra simmar vi så ofta vi hinner och ids under vinterhalvåret, men det har varit det.

I somras gick femåringen ett fotbollsskola och ville gärna gå med i ett lag nu från och med hösten. Det innebär träningar två gånger i veckan. Samtidigt började samma barn på något som man kan kallas "klätter, kullerbytta och annat skoj-träning".

Dit for två kvällar och en eftermiddag i veckan.

Hur mycket fastslagna hobbyn har era barn?

Jag har varit restriktiv främst med tanke på barnet och barnen, jag vill helt enkelt att de ska hinna vara barn också. Hinna leka, slappa och kramas hemma. Hänga ute på gården med polare. Så jag känner mig lite halsstarrig nu, men går på känsla. Så länge han tycker att det är kul, vill göra det han gör och inte blir trött så får han hållas.

(Själv är jag ju en riktig lat liten mask, jag skulle helst av allt bara drischa omkring hemma utan några som helst tidtabeller att följa.)

2 kommentarer:

  1. Jag tror att så länge barnet njuter av det och glatt åker iväg (och inte visar att hen mår dåligt de andra dagarna heller av för mycket program) är det bara bra! Vi är ju världens latmaskar hela högen, förutom den stora nu då han hittat sin passion, scoottande. Han är nu sen alla dagar och åker, minst fyra timmar, lätt tom. åtta om han bara hinner och får. Just det att man är lyhörd, orkar barnet inte någongång, skippa då. :)

    SvaraRadera
  2. Melli! Vi ser ut att resonera lika, alltid lika roligt!

    SvaraRadera